Plaza Deco

MÅNADENS MEDARBETAR­E

-

1. SOFIA HALLSTRÖM

Skribent

För 15 år sedan pluggade Sofia finans på Handelshög­skolan, men ett sommarjobb fick henne att i stället dedikera större delen av sin karriär åt att skriva om mode och design. Det bästa med jobbet? Det skrivna ordet och att få intervjua kreativa personer om deras passioner. Härnäst tar hon det vidare i böcker, i de pauser som erbjuds mellan brödjobb och familjeliv­et bland alptopparn­a i Genève. I det här numret av Plaza Deco har Sofia träffat designduon Raw Edges, kartlagt de bästa nya mattorna och dykt ner i det skuggiga hörn av design- och arkitektur­historien där kvinnor glöms bort för att fiska upp Charlotte Perriand, en frisinnad och vansinnigt talangfull pionjär som äntligen ser ut att få den aktning hon borde ha haft från början.

2. FANNY RÅDVIK

Fotograf

Redan som liten fascinerad­es Fanny av den tvådimensi­onella bildvärlde­n. Som vuxen studerade hon konst, kommunikat­ion och media, och när hon antogs till Fotoskolan i Göteborg hade hon hittat rätt.

I fotografin möts hennes akademiska kompetens och hantverket, och bildspråke­t har ett tydligt släktskap med historien men är fortfarand­e här och nu. Fanny plåtar framför allt i naturligt ljus. ” Det första jag gör är att ta in rummet eller platsen, titta på ljus och skuggor, sedan sätter jag vinklarna. Ljuset i hemmet jag plåtade för Deco förhöjde verkligen den mystiska känslan och gav reportaget en lyxig feeling. Att våga go dark, det är också det roligaste att plåta!”

3. ERIK OLSSON

Fotograf

Jobbar framför allt med böcker och utländska och svenska magasin. Färdigstäl­ler just nu en bok för Phaidon Press. ” Det jag gillar allra bäst med det här jobbet är att få möta alla kunniga och passionera­de människor som skapar en vackrare tillvaro för oss alla, från formgivare och antikhandl­are i Höganäs till stolta möbeltillv­erkare i Italien.”

 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden