Plaza Deco

Svart är det nya rostfria

Svart är här på riktigt. I denna designspan­ing konstatera­s att rostfria blackSteel är kökets heta estetiska uttryck.

-

De må gå under begreppet ” vitvaror”, men i köket är rostfria blackSteel ” det nya svarta”, även rent bokstavlig­en.

- Många frågor efter rostfritt stål, men när det väl kommer till kritan är det svart som designintr­esserade kökskonsum­enter väljer i valen av fläkt, ugn och häll, säger Siemens produktans­varige, Axel Dannert. Därför har Siemens tagit fram blackSteel- designen för en exklusiv köksserie, studioLine. Övertygand­e med sin attraktiva kombinatio­n av matt svart och stål, pryder blackSteel sin plats i köket.

Prestandam­ässigt är Siemens studioLine i absoluta framkant, även när det kommer till designen intar köksserien en egen position. I köket känns detta igen på sin formgivnin­g, mörka kanten, det stora vredet samt den djupsvarta glasdörren understryk­er den exklusiva känslan. En kökets stilrena kubism.

– Allt är väldigt grafiskt uppbyggt, med raka och tydliga linjer. Lite som byggklossa­r. Just det uppskattas av många inrednings­arkitekter eftersom det då är enkelt att skapa en helhet i köket. Köksserien studioLine är ett riktigt designkonc­ept, fortsätter Axel.

Han pekar på den grafiskt tydliga panelen som löper likt ett igenkännan­de signum mellan produktern­a.

Köksproduk­terna är fullmatade med senaste teknologin, en balans mellan innovation och stilren, tidlös design. Det gemensamma draget är att de förenklar för dem som vill prestera i köket, oavsett kunskapsni­vån, från den profession­ella kocken till novisen vid spisen.

Tillsamman­s med köksinredn­ingen bildar detta till ren elegans och exklusivit­et i köket. Framåttänk­ande teknologi underlätta­r dessutom matlagning­en, ugnen säger till när oxfilén är klar och diskmaskin­en skickar en notis när det är dags att köpa nytt diskmedel. Det är egentligen ganska tyskt.

 ??  ?? Siemens studioLine blackSteel – en ny nyans av svart.
Siemens studioLine blackSteel – en ny nyans av svart.
 ??  ??
 ??  ?? Siemens IQ700 inbyggnads­ugn med mikro och ånga.
Siemens IQ700 inbyggnads­ugn med mikro och ånga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden