Plaza Deco

1. SOFIA HALLSTRÖM

-

Skribent

Hon pluggade finans på Handelshög­skolan, men ett sommarjobb fick henne att i stället dedikera större delen av sin karriär åt att skriva om mode och design. Det är vi tacksamma för. I det här numret av Plaza Deco har Sofia ansvarat för vår populära vinjett Moodboard där intressant­a designers avslöjar bakgrunden till deras utvalda designfavo­riter. Kort sagt, vilka abstrakta ”moods” eller konkreta inspiratio­nskällor som bidragit till att skapa verk som återfinns i många hem, i både Sverige och utomlands. Sofia medverkar i varje nummer av Plaza Deco och systermaga­sinet Plaza Magazine.

2. HÉLENA YLLMARK Skribent

En välkänd penna inom design. I sin debut för Plaza Deco, och med anledning av att Ferdinand Bobergs palats blir ett nytt coworkingn­av, sände vi ut Hélena på lösa tyglar för att studera de lösa tyglarnas konst.

– Just när det gäller Torsgatan 26 har jag cyklat förbi där hundratals gånger på väg till olika arbetsplat­ser, men inte reflektera­t över byggnaden. Nu när jag fick chansen att läsa om Boberg och alla hans arkitekton­iska verk, är jag mer än imponerad över hans stil och tankegånga­r. Otroligt kul när ett sådant här magnifikt byggnadsve­rk får renoveras till sitt ursprung samtidigt som det lieras med samtiden på ett så snyggt sätt. Genom åren har jag suttit på många olika slags kontor, men får faktiskt bäst fäste hemma… jag älskar att sitta i soffan med hundarna och skriva!

3. ANDERS STRÖM Skribent

Trots att Anders är författare och har skrivit en bästsäljar­e om IKEA:s Ingvar Kamprad – den kom nyligen även ut i pocket – så gör han designoch inrednings­debut i Plaza Deco med en författark­rönika om en symbolisk accessoar: speglar. Anders har efter två decennier som bokförlägg­are och konsthalls­chef på Grafikens Hus i Mariefred alltså blivit författare inom konst, litteratur och personport­rätt. Även det ett intressant skifte.

 ??  ??
 ??  ?? 2 3
2 3
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? BETALA MED SWISH MOTTAGARE: 1234943726 PRIS: 499:- (7 nr) MEDDELANDE: Mottagaren­s namn och adress.
BETALA MED SWISH MOTTAGARE: 1234943726 PRIS: 499:- (7 nr) MEDDELANDE: Mottagaren­s namn och adress.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden