Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

Familjen Almquist byggde ett stort hus i New England stil, i ett naturskönt läge nära vattnet.

När familjen Almquist skulle bygga hus ville de hitta en känsla mellan det moderna och det klassiska. På en sjötomt i det lilla samhället Lerum ligger den vackra, vita trävillan i två etage. – ”Vi utgick från tomten när vi valde typ av hus och har alltid

- text Isabella Ståhl foto Peter Wärmare

Hemma hos Carina 43 år, Andreas 42 år, barnen Ellen 10 år och Simon 8 år. YRKEN Carina är HR chef och Andreas är VD. BOR Lerum, utanför Göteborg. BYGGÅR Färdigt april 2016. STORLEK 197 kvm. HUSFAKTA Modernt funkishus ombyggt till klassisk New England.

Carina, Andreas och deras två barn Ellen och Simon var tidigare bosatta i en villa cirka 500 meter från det nya huset. Det var optimalt för familjen att flytta inom samma område så att barnen kunde gå kvar i skolan och fortfarand­e ha nära till sina vänner.

Det nybyggda huset ligger på en avstyckad mark från Andreas föräldrars tomt på en naturskön och lugn plats vid sjön Aspen i samhället Lerum, ungefär 20 minuter från Göteborg.

- Läget är helt magisk. Vi har närhet till bad, egen brygga och båt. På sommaren badar och fiskar vi i sjön och på vintern åker vi skridskor på isen, berättar Carina.

Huset ligger avskilt men ändå nära till grannar och endast ett stenkast från svärföräld­rarna så att barnen kan springa emellan när de vill.

Att välja hus var inte lätt. Carina och Andreas skannade marknaden noga och pratade med flera hustillver­kare innan de bestämde sig för ett Myresjöhus.

- Vi hade tittat på många traditione­lla hus men det var alltid något som saknades. Vi ville ha ett hus som inte var alltför modernt, det skulle kännas genuint och charmigt och vi har verkligen fallit för New Englandsti­len. Nu var vi fria att bygga utifrån de förutsättn­ingarna vi hade på tomten, berättar Carina.

Myresjöhus arbetade tillsamman­s med en arkitekt för att hjälpa Carina och Andreas att rita om det traditione­lla svenska funkishuse­t till en mer klassiskt New England-villa. De såg också till att det blev två

 ??  ?? UTEPLATS. Den härliga verandan bjuder in till grillkväll­ar och fest varma sommarkväl­lar. Bord och stolar kommer från Jysk, solsäng och soffgrupp från Artwood och solsängen i trä är inköpt på Rusta.
UTEPLATS. Den härliga verandan bjuder in till grillkväll­ar och fest varma sommarkväl­lar. Bord och stolar kommer från Jysk, solsäng och soffgrupp från Artwood och solsängen i trä är inköpt på Rusta.
 ??  ??
 ??  ?? LÄGET. Huset ligger på en naturskön tomt med en sjö alldeles intill.
LÄGET. Huset ligger på en naturskön tomt med en sjö alldeles intill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden