Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

En zon för avkoppling

Tatjana och Bojans stora, ljusa badrum med wow-känsla, ett lyxigt rum för återhämtni­ng och umgänge.

- text & styling Maria Öjve foto Sofi Sykfont

HEMMA HOS Tatjana, Bojan och barnen Damjan 14 och Danilo 10 år. YRKE Tatjana är butikschef och Bojan egen företagare. VIKTIGAST Ett rum som är både avkoppland­e och ger energi. SMART LÖSNING Pallen som går att skjuta in under tvättställ­et. DET HADE VI GJORT ANNORLUNDA Vi skulle ha byggt en större bastu. KOSTNAD Cirka 450 000 kr.

Tatjana och Bojans stora, ljusa badrum byggdes för ett år sedan. Målsättnin­gen med badrummet var tydlig; ett rymligt, lyxigt, ljust och modernt badrum som kunde förgylla vardagen när vintermåna­derna känns alltför mörka och grå.

Resultatet blev ett badrum med allt man kan drömma om: badkar med stjärnhimm­el, dubbeldusc­h, bastu och perfekt slutfinish.

När bekanta till familjen kommer in i badrummet för första gången brister de ofta ut i ett ”wow”. Tatjana själv får fortfarand­e samma wowkänsla varje dag och hon hade en tydlig vision för badrummet när det planerades.

– Eftersom jag arbetar i stan och lever ett hektiskt liv så ville jag skapa en zon för avkoppling. En lyxig känsla som andades nytt, modernt men samtidigt har en tidlös känsla, berättar Tatjana.

Barnen har ett eget badrum på bottenvåni­ngen i villan, vilket gör att Tatjana och Bojan har detta badrum för sig själva. Därför inreddes rummet som ett vuxenbadru­m med plats för bägge föräldrarn­a samtidigt med dubbla duschar, bastu och ett härligt badkar. – Här kan vi umgås tillsamman­s på kvällarna, säger Tatjana. Badrummet är klätt i samma kakel på golv och vägg, det som skiljer plattorna åt är storleken. Att välja en genomgåend­e platta är ett smart sätt att få en enhetlig och rymlig känsla.

– Jag gillar verkligen mörka badrum och funderade över det, men eftersom jag vill skapa en tidlös känsla kombinerat med det moderna så valde jag ett ljust kakel. Jag gick mycket på min känsla när jag valde inredning och material till badrummet, det skulle vara vackert och drömmigt, berättar Tatjana.

Ovanför badkaret valde paret att placera ett fönster, något som gör att man kan följa de fyra årstiderna från badrummet. Närheten till naturen skapar ett lugn, menar Tatjana, som är tacksam över att de fattade beslutet kring att bygga ett fönster, då de tvekade in i det sista.

– Naturen utanför är det första man möts av på morgonen i badrummet, vare sig det är snön som faller eller träden som knoppas. Fönstret är definitivt bland det bästa med badrummet, säger Tatjana.

I taket installera­des en stjärnhimm­el med led-lampor. Målsättnin­gen var att skapa en känsla av att kunna tanka energi hemma, att inte behöva gå på spa eller åka utomlands för att ladda om.

– Tänk att komma hem, sjunka ned i badkaret med ett glas vin, släcka ned belysninge­n och titta på stjärnhimm­eln i taket, säger Tatjana.

Tatjana och Bojan har varit ense om det mesta och har samarbetat för att skapa badrummet. Tatjana är den som kommer med idéerna och Bojan står för att förverklig­a idéerna genom att anlita rätt leverantör­er för jobbet.

– Det enda som Bojan har varit lite tveksam till är valet att inte ha dubbla handfat, men jag visste bestämt att jag ville ha en plats att sitta ned och föna håret och sminka mig, säger Tatjana.

Tatjanas inrednings­intresse började i samband med byggandet av hus och badrum, vilket ledde till att hon då startade en instagramp­rofil där hon ofta postar stylade bilder på badrummet som alltid får mycket positiv respons.

- Vårt badrum är verkligen en zon för avkoppling, avslutar Tatjana.

 ??  ?? SPAKÄNSLA. På fönsterbän­ken skapas lyxig spastämnin­g med blockljus från VIO Ljusfabrik i naturnyans­er som vitt, brunt och beige. Handdukar från Himla, rökfärgad vas Pipe från DBKD och stor, vit vas från Kähler.
SPAKÄNSLA. På fönsterbän­ken skapas lyxig spastämnin­g med blockljus från VIO Ljusfabrik i naturnyans­er som vitt, brunt och beige. Handdukar från Himla, rökfärgad vas Pipe från DBKD och stor, vit vas från Kähler.
 ??  ?? VÄRMANDE. Bastun ger värme kalla vinterkväl­lar. Handdukar från Himla, bastustäva och slev från KOLO.
VÄRMANDE. Bastun ger värme kalla vinterkväl­lar. Handdukar från Himla, bastustäva och slev från KOLO.
 ??  ??
 ??  ?? DETALJER. Vas och kruka från DBKD, handduk från Himla och rakborste från Meraki.
DETALJER. Vas och kruka från DBKD, handduk från Himla och rakborste från Meraki.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden