Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

Stilrent badrum med plats för familjehän­g

-

Kimmo och Marie-Therese skapade ett modernt badrum med stora ytor.

Kimmo och Marie-Therese med två barn på 2 och 5 år.

Att hela familjen kan vara där samtidigt utan att trängas. Den inbyggda och kaklade sittbänken. Insynsskyd­d i fönsterna, men det är något som kan fixas i efterhand.

Cirka 350 000 kr.

Kimmo och Marie-Therese hade turen att få köpa det gamla huset från en byggfirma som hade haft planer på att riva det och bygga ett helt modernt parhus. Byggfirman fick avslag på planerna då området bedömdes ha särskilt värde av kulturhist­oriska skäl. Huset hade stått tomt i flera år, det läckte från taket och skicket var nedgånget när familjen tillträdde.

– Vi kavlade upp ärmarna och satte igång med ett omfattande renovering­sarbete, berättar Kimmo.

Mitt i renovering­skaoset blev behovet av att ha en frizon från byggarbete och slitna ytskikt skriande stort. Familjen bestämde sig för att prioritera att bygga ett badrum som var luftigt och modernt. Sedan tidigare hade familjen kontakt med en byggfirma som var till stor hjälp i att komma med idéer och lösningar och tillsamman­s med dem hittade de en helt ny lösning för badrummet.

– Vi ville ha ett stort, mysigt badrum med golvvärme och behaglig belysning att vakna till en mörk morgon i januari. Dubbla handfat gör dessutom morgonruti­nerna lite smidigare, säger Kimmo.

Genom att slå ihop två rum fick man en stor yta som är ovanlig i badrum i äldre bebyggelse. Här fanns plats för både dubbeltvät­tställ, dubbeldusc­h, badkar och en hel del fri golvyta. Den stora ytan gjorde att de kunde välja bort duschvägga­r och draperi, då det går att duscha utan att det skvätter ner hela golvet.

Familjen satsade mycket tid och resurser på att badrummet skulle bli pärlan i huset under de år som renovering­sarbetet pågick, ett rum dit de kunde stänga dörren och koppla av. En plats där familjen kunde hänga utan att trängas.

– Badrummet har kommit att bli vår lyx i vardagen med mysig tid tillsamman­s med barnen, helt klart vårt favoritrum, berättar Kimmo.

Valet av Carrara marmor spelar an till Kimmos italienska släkt och de stildrag i huset som har medelhavsa­nknytning. Genom att använda

 ??  ?? Stilkrock. Kombinatio­nen modernt tvättställ och kommod med 20-tals stil på blandare ger en skön stilkrock. Ask Lens i kork - Wrong for Hay, Serax vas, tandborste från Hay och handduk från Granit.
Stilkrock. Kombinatio­nen modernt tvättställ och kommod med 20-tals stil på blandare ger en skön stilkrock. Ask Lens i kork - Wrong for Hay, Serax vas, tandborste från Hay och handduk från Granit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden