Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

Nytt för kök-, bad-, husoch ekonyheter.

Under sommaren suddar vi ut gränsen mellan ute och inne och vill gärna ha sånt som förhöjer känslan utomhus. Som härliga möbler att slå oss ner i och ta en fika eller en hängmatta för att ta en liten siesta i skuggan och tillbehör som gör grillkväll­arna l

- Jenny är vår redaktions­chef och väljer i varje nummer ut sina nya favoriter till hemmet.

1. Med internatio­nella influenser. Grythyttan Stålmöbler­s Bryggerise­rie påminner om de stora städerna som Paris, Milano och Barcelona, samtidigt som de gör sig mer rätt än någonsin för en fika hemma i trädgården. Här vill man verkligen slå sig ner och njuta av en lång fika en solig sommardag. Prisexempe­l ur serien, Bryggeriso­ffa i vitlackad ek och elförzinka­t stativ, 4 680 kr.

2. Sm aksatt vatten Med vattenflas­kan MyFlavour från Eva Solo kan man smaksätta vattnet precis som man vill ha det. På den avtagbara stickan fäster man favoritfru­kterna eller sommarbäre­n. På flaskan sitter också ett praktiskt bärhandtag i nylon som finns i grått, svart samt i de två nya kulörerna Botanical Green och Artic Blue. Flaskan är tillverkad i rostfritt stål, glas och silikon. Den rymmer 0,75 liter och kostar ca 300 kr.

3. Flera funktioner Hos Markslöjd ser man i vår en härlig mix av armaturer i olika material, mönster och stilar. Glas och porslin, mönster och form, skärmar och modernt nytänkande med flera olika funktioner i ett. Vägglampan Pablo har en ”tavelram” med dekorativt ljus och är tillverkad i svartlacke­rad metall. Samtidigt som man får ett litet ljussken får man också en liten hylla med tavelram. Höjd 30 cm och bredd 20 cm, ca 975 kr.

4. Lata somm ardagar En hängmatta mellan träden i trädgården gör sig helt rätt. Här kan man njuta av lata sommardaga­r i fulla drag. Hängmatta i offwhite, längd 200 cm och bredd 100 cm. Åhléns, 799 kr.

5. Möbler för trädgården Wellington divan från Hillerstor­p ingår i en serie med hela 14 trädgårdsm­öbler. Divanen kan kopplas ihop med andra delar och bli till en soffa. Materialet är vitmålad teak med flätad rygg. En perfekt möbel för sköna, lata sommardaga­r. Ca 7 400 kr.

6. För enklare grillkväll­ar Le Creuset har designat en låg, rektangulä­r grillplatt­a i gjutjärn, med sneda räfflor för en jämnare stekyta. Plattans avlånga form ger en stor stekyta för större köttbitar medan grillräffl­ornas tunna struktur gör att den passar bra för fisk och grönsaker. Den låga kanten och de två ergonomisk­a handtagen gör den lätthanter­lig. Kan användas utomhus vid sommarens grillninga­r men även inomhus på spisen. Längd 39 cm och bredd 27 cm. Ca 1 349 kr.

 ??  ?? 3.
3.
 ??  ?? 1.
1.
 ??  ?? 2.
2.
 ??  ?? 4.
4.
 ??  ?? 6.
6.
 ??  ??
 ??  ?? 5.
5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden