Plaza Interiör

FAMILJEN MåRTENSSON ERICSSON

-

ör nio år sedan när Emma och Henrik ville flytta från sin lägenhet i Kungsbacka visste de inte riktigt vad de ville ha – förrän de såg sitt nuvarande hem. De insåg där och då att de ville ha ett hus med känsla.

– Huset var så ståtligt där det stod och vi älskade det från första stund. Men det var verkligen inte i bra skick. Trädgården var igenvuxen, staketet var gjort av hönsnät, köket hade gröna luckor och rosa väggar och det mesta upplevdes som lite snett och vint. Det var lite som ett Pippi-hus skulle jag säga. Jag blev ändå helt överlyckli­g när Henrik ringde mig och berättade att vi hade vunnit budgivning­en. Jag skrek rätt ut av glädje och fick sedan lite panik eftersom jag visste att vi nu hade mycket jobb framför oss, berättar Emma. Renovering­en har paret genomfört lite i omgångar så att besluten har fått växa fram i lugn och ro.

– Vi hade en massa planer från början och visste att vi ville göra om det mesta. Huset är byggt på 30-talet och hade renoverats under åren men det var inte gjort på ett särskilt smakfullt och genomtänkt sätt. Därför behövde vi verkligen ta ett helhetsgre­pp för att få det hem vi ville ha. När vi hade flyttat in kom dock barnen rätt snabbt in i bilden så vi har fått göra allt lite pö om pö för att hinna med, vilket är bra eftersom vi då har haft tid för lite eftertänks­amhet mellan varven, säger Emma.

I dag är den mest tydliga kvarläm- Namn: Emma Mårtensson, 37, Henrik Ericsson, 35, tvillingar­na Alice och Cornelia, 7 och Abbe, 3. Yrke: Emma är inredare och driver både butik och webbshop under namnet Love My Way och Henrik är egenföreta­gare inom grundläggn­ing. Bor: I ett trähus om 150 kvm med sadeltak från 30-talet i Onsala utanför Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden