Plaza Interiör

På väg för att

”Ge kraft åt kvinnor” är det hon vill göra – och det har hon också gjort med hiten Ska det va såhär som blivit en av Sveriges mest delade och spelade låtar. Stina Velocette älskar att vara på turné, så att hon kan sprida sitt allra viktigaste budskap vida

- Av EVA MAGNUSZEWS­KA

Du älskar livet på turné, berätta, vad är så särskilt med det?

– Det får mig att känna mig fri. Man är på väg någonstans med en pirrig känsla i kroppen inför spelningar­na som man ska göra. Älskar också vikänslan. Man samarbetar och ska prestera, har ett gemensamt mål. Och man umgås flera dygn i sträck. Det gör inte jag med mina andra vänner hemma, det blir liksom inte av. Hur spenderar du tiden ”on the road” allra helst?

– Helst sitter jag och pratar med de andra på bussen. Det är en av sakerna jag gillar mest med turnélivet, alla samtal som uppstår när man har så mycket dödtid tillsamman­s, på vägarna eller i väntan på gig. Vilket är ditt bästa turnéminne?

– Jag har turnerat till och från i över tio år så det är omöjligt att välja ett. Men bäst från den här sommaren var när jag och tjejerna som backar mig, alltså dj, kör, dansare, tatuerade in ”elda” på armen, backstage på Slottsskog­svallen. Sen gick vi ut på scen och körde vår grej inför 20 000 pers. Otroligt mäktigt hela dagen. Du vill påverka med din musik. Vilket är ditt viktigaste budskap?

– Det som ligger mig närmast om hjärtat är nog att stärka kvinnor. Jag återkommer alltid till det och känner aldrig att jag är klar med att skriva låtar med just den baktanken. Din låt inspirerad av metoo- rörelsen, blev en viral succé när den släpptes i november, varför det, tror du?

– Jag är fortfarand­e chockad och framför allt tacksam över att låten nått ut till så många, jag har aldrig varit med om den responsen på någon av mina låtar tidigare. Jag tror att alla kvinnor som hör låten kan relatera på ett eller annat sätt, och just nu i dessa tider så tror jag att den kan stärka kamp-andan och vi-känslan hos alla oss kvinnor som vältrat oss i berättelse­r och upprop. Ett livsmotto du återkommer till?

– Fortsätt fortsätta. Påminner mig om att inte ge upp, utan jag fortsätter att kämpa med olika saker i livet. Musiken som inspirerar dig mest just nu?

– Rihanna och Drake är två artister jag aldrig tröttnar på. Något som vi bara måste höra genast?

– Min nya låt såklart! Jag önskar av hela mitt hjärta att den ska nå ut till alla. Ge kraft åt kvinnor och väcka en eftertanke till män.

 ??  ?? Just nu ser Stina på SVTserien
Just nu ser Stina på SVTserien

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden