Plaza Interiör

PÅ JOBBET: HALLEROED

Möbelformg­ivaren Christian Halleröd och arkitekten Ruxandra Halleröd driver inrednings­företaget Halleroed. Den gemensamma studion på Södermalm är lite som ett andra hem för det kreativa paret.

- Text SOFIA EDGREN

Möbelformg­ivaren Christian Halleröd och arkitekten Ruxandra Halleröds studio på Södermalm är lite som ett andra hem för det kreativa paret.

CHRISTIAN HALLERÖD & RUXANDRA HALLERÖD

Ålder: 45 respektive 38 år.

Bor: Stockholm.

Gör: Christian är utbildad möbelformg­ivare och finsnickar­e vid Carl Malmstenss­kolan och Ruxandra är arkitekt utbildad på KTH, tillsamman­s driver de inrednings­företaget Halleroed som ligger bakom butiksinre­dningar för märken som Byredo, Axel Arigato och Mateus.

Arbetsplat­s: En studio vid Mariatorge­t i Stockholm – där även arkitekten Victor Ingmo arbetar.

HUR PÅVERKAR ARBETSPLAT­SEN ERT ARBETE?

– Väldigt mycket eftersom vi tillbringa­r mycket tid här. Att vistas i miljöer som en gillar och blir inspirerad av påverkar sinnesstäm­ningen och så klart även det vi håller på med. Vi älskar att samla på fina keramiska objekt – allt från skulpturer till våra kaffekoppa­r.

VAD HAR NI På ERA SKRIVBORD?

Christian: Alltid en lista på pågående projekt, väldigt strukturer­at.

Ruxandra: Högar av papper, kaffekoppa­r och godis.

OCH På VÄGGARNA?

– Vi har en tavla av Clay Ketter som heter Wall painting, gjord i gipsskivor och byggmateri­al, i hallen. Alltid inspireran­de när man kommer in på morgonen!

VART GÅR NI FÖR LUNCH?

– Lao Lao på Hornsgatan. Det är olika rätter på menyn varje dag, men onsdagens grillade aubergine är en favorit. Och missa inte deras te – det är magiskt gott!

VILKA PRYLAR ÄR VIKTIGAST?

– Vi köper alltid mycket böcker, vilket är en konstant källa till inspiratio­n. Både inom konst och arkitektur. Senaste boken vi gillade heter Interior

portraits av Leslie Williamson med fina interiörer från olika konstnärer bosatta i Kalifornie­n. Sedan är ju materialpr­over, skjutmått och talmeter väldigt viktiga för oss i det dagliga arbetet.

VAD INSPIRERAS NI AV?

– Vi åker på inspiratio­nsresor, där vi besöker gammalt och nytt – kollar på arkitektur och går på konstutstä­llningar. Vår nästa inspiratio­nsresa går till Paris för att se den stora utställnin­gen om Charlotte Perriand som pågår till slutet av februari.

VAD LYSSNAR NI På?

– Wu-Tang Clan på våra nya högtalare från Teenage Engineerin­g. Så bra!

HUR HAMNADE NI DÄR NI ÄR?

– Vi bor i samma hus och fick höra genom en granne att den här lokalen var ledig. Vi älskar att vara så lokala och hänga i kvarteren runt Bysistorge­t med alla restaurang­er.

HUR SER EN VANLIG DAG UT?

– Den börjar alltid med en kaffe, sedan kan det se väldigt olika ut. Vissa dagar är otroligt hektiska, då hinner vi knappt prata med varandra. Andra kan vara lite lugnare och då försöker vi reflektera över pågående projekt.

DAGENS BÄSTA STUND?

– När Ruxandra fixat kaffe och köpt brittiska kex från Paradiset. ♦

”ATT VISTAS I MILJÖER SOM EN GILLAR OCH BLIR INSPIRERAD AV PÅVERKAR SINNESSTÄM­NINGEN”

 ?? Foto MIKAEL LUNDBLAD ??
Foto MIKAEL LUNDBLAD
 ??  ?? Aluminiumh­ylla av Halleroed. Avloppskrö­k av Elisabeth Billander. Glasobelis­k av Sara Lundkvist.
Det finns gott om rekvisita på
kontoret. Note har en bred spännvidd när det kommer till pågående projekt, allt från formgivnin­g till grafisk design ryms under samma tak.
Aluminiumh­ylla av Halleroed. Avloppskrö­k av Elisabeth Billander. Glasobelis­k av Sara Lundkvist. Det finns gott om rekvisita på kontoret. Note har en bred spännvidd när det kommer till pågående projekt, allt från formgivnin­g till grafisk design ryms under samma tak.
 ??  ?? Prototyp till Nordiska Museets stol Meden i furu.
Prototyp till Nordiska Museets stol Meden i furu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vaser av Carl August Sandgren. Gul skulptur av Anton Alvarez. Romersk pelare i sandsten, Nick Ross.
Vaser av Carl August Sandgren. Gul skulptur av Anton Alvarez. Romersk pelare i sandsten, Nick Ross.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden