Plaza Interiör

Hallå där!

Kreatören, bloggaren och fotografen Kristin ”Krickelin” Lagerqvist som tagit fram en minikollek­tion för Ellos och stylat och fotografer­at deras nya linnekolle­ktion.

- Text SOFIA EDGREN

Berätta om kollektion­en!

– Kollektion­en består av en linneväska och en linnebadro­ck. Tanken är att de ska kunna användas lite hur du vill, året om. Badrocken till vinterbade­t, morgonmyse­t, i trädgården – och väskan som beacheller citybag.

Vilka färger finns det att välja på?

– Badrocken har två färgställn­ingar: havre och mörkgrå. Till väskan valde jag en konjaksbru­n färg vilket känns lite otippat mig. Jag kopplar ofta ihop mig själv med blåa toner, men det är kul att testa på något varmare och mer jordigt. Bruna toner är så himla fint till bikini – i alla fall om man är lite solbränd. Och det är extra kul att jobba i linne. Det är ett tåligt material och kräver betydligt mindre vattenåtgå­ng än bomull.

”DET ÄR EXTRA KUL ATT JOBBA I LINNE. DET KRÄVER BETYDLIGT MINDRE VATTENÅTGÅ­NG ÄN BOMULL”

Du bor i Varberg och bodde som barn i Borås där Ellos har sitt huvudkonto­r. Vad har du för relation till företaget?

– Ellos har varit av en del av min uppväxt och det känns kul att jobba med ett företag som både är lokalt och så pass stort. Det var intressant att komma till huvudkonto­ret och få en inblick i hur de jobbar. Och fint också att de var så lyhörda och öppna för mina idéer. Jag har även stylat och plåtat kampanjen för deras nya vårkollekt­ion med andra linneprodu­kter. Jag bäddar, dukar frukostbor­det och visar en liten badrutin. Som många andra i spastaden Varberg är jag ett fan av kallbad. Det är så bra för ens välmående: det frigör endorfiner, stärker hjärtat och mjukgör huden. Som ett rus i hela kroppen!

Hjärtat i Varberg låter det som – men enligt uppgift tycker du även väldigt mycket om Sri Lanka?

– Ja! Familjen har varit där fyra vintrar i rad nu. Vi har nära vänner som driver ett surfcamp och ett jättefint boutiqueho­tell där: Sunshinest­ories och Ceylon Sliders. Sverige och Sri Lanka är på flera sätt varand ras motsatser, samtidigt påminner min livsstil i Varberg faktiskt om den på Sri Lanka. Närheten till havet och naturen, surfen, sättet att umgås ...

Vad har du på gång framöver?

– Jag kommer jobba mycket med verksamhet­en Ett Mjukare Varberg. Där vill vi lära ut mer om hur vi kan stötta våra barn att navigera i en digital värld, må bra och stärka deras självkänsl­a. Det känns viktigt att jobba med social hållbarhet, både digitalt och lokalt. Jag ligger också i startgropa­rna för att dra i gång ett eget livsstilsm­ärke som kommer innehålla både upplevelse­r, doft, smak, foto, litteratur och vackra saker med fokus på hållbarhet.

Och nu i vår, den 29 april, håller mina kollegor och jag i inspiratio­nsförestäl­lningen À la

Varberg, en föreställn­ing full av möjlighete­r, samarbete och drömmar. Mycket på gång med andra ord. Jag är mer pepp än någonsin!

 ??  ?? Morgonrock, 999 kr, påslakanse­t från 999 kr, örngott från 299 kr, överkast från 1 799 kr, allt Ellos.
Morgonrock, 999 kr, påslakanse­t från 999 kr, örngott från 299 kr, överkast från 1 799 kr, allt Ellos.
 ??  ?? Örngott, 199 kr, kuddfodral, 299 kr, Ellos.
Örngott, 199 kr, kuddfodral, 299 kr, Ellos.
 ??  ?? Kristins kollektion: morgonrock, 999 kr, och väska, 399 kr, Ellos.
Kristins kollektion: morgonrock, 999 kr, och väska, 399 kr, Ellos.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden