Plaza Interiör

BLAND MINNEN & MONSTEROR

Magnus och Patrik har hittat lugnet i en funkistvåa vid Årstaviken. En tvåa fylld av parets största intressen: musik, fotografie­r och växter.

- Foto MAGNUS RAGNVID Styling SAŠA ANTIĆ Text SOFIA EDGREN

Magnus och Patrik har hittat lugnet i en funkistvåa vid Årstaviken. En tvåa fylld av parets största intressen: musik, fotografie­r och växter.

En kontrastri­k fusion av möbler, musik och fotografie­r. Ja, så skulle man kunna sammanfatt­a andan i Patrik Jeans och Magnus Ragnvids hem. I tvårummare­n på Södermalm i Stockholm har de bott tillsamman­s sedan 2016 – fast innan dess bodde Magnus här i fyra år.

– Det blev ett annat lugn i lägenheten när Patrik flyttade in. Det var som att han gjorde hemmet komplett, säger Magnus som är fotograf – vilket också är tydligt. En vägg i sovrummet har blivit ett litet fotogaller­i som påminner om minnen och resor som paret gjort tillsamman­s.

Att bli sambo med Patrik innebar, som Magnus säger, att bli sambo med vissa ”saker som han inte haft i sitt hem tidigare”. Patrik som är artist och låtskrivar­e – bland annat en av upphovsper­sonerna till låten Move med The Mamas som vann årets Melodifest­ival – kom med såväl piano och gitarr som ett gäng platinapla­ttor som nu harmoniera­r med Magnus fotografie­r.

– Vi berättar bägge historier med våra jobb, jag genom ord och Magnus genom bilder. Och det är väl också det vi vill med vårt hem. I stort sett allt här hemma är minnen som bär sin särskilda historia, säger Patrik.

Nu var funkisläge­nheten möblerad när Patrik flyttade in, men inrednings­mässigt fick den ett slags nystart när en blev två. Delvis på grund av sakerna Patrik tog med, men framför allt tack vare det gröna marmorbord­et som de köpte av en vän i samma veva.

– När bordet kom på plats älskade jag det, men avskydde plötsligt en

”Saker behöver inte vara så perfekta, då är ’the perfect imperfecti­on’ mer intressant och personligt”

massa annat, haha. Efter det åkte mycket gammalt ut och bordet fick vara utgångspun­kt för det nya. Men vi är mer för kontraster än en enhetlig stil. Färger, former och material som bryter av mot varandra gör hemmet mer levande, säger Magnus.

Historier kring inredninge­n finns det som sagt gott om. En är den om ”den överdimens­ionerade myran”, en bronsskulp­tur som inhandlade­s i en butik på en Greklandss­emester.

”Obehaglig”, sa Patrik och gick ut ur butiken. Fem minuter senare kom Magnus ut – med myran under armen. En anekdot som säger lite om parets förhållnin­gssätt till shopping såväl som till inredning.

– Magnus är den mer spontana och jag den som är lite mer eftertänks­am. Men det blir en bra balans: jag får honom att tänka till en extra gång, medan han lär mig att tycka om nya saker, säger Patrik.

En annan berättelse handlar om ”gratisköpe­t” av parets matbord. Efter en lång väntan på ett betongbord de beställt online levererade­s det slutligen – med två sprickor mitt i skivan.

Reklamatio­n, konstatera­de paret och kontaktade försäljare­n som sa att det trasiga och tunga bordet var för besvärligt att skicka tillbaka så Magnus och Patrik kunde behålla bordet – och få pengarna tillbaka.

”Färger, former och material som bryter av mot varandra gör hemmet mer levande”

” På somrarna går vi ner till vattnet i badbyxor. Och att våra tre fönster vetter mot viken skapar ett lugn och en tystnad som vi nog båda behöver”

– Nu tycker vi helt plötsligt att det är fint med de där sprickorna. Saker behöver inte vara så perfekta, då är ”the perfect imperfecti­on” mer intressant och personligt, säger Magnus.

Personligh­et och smakfullhe­t är också en bra beskrivnin­g på interiören. I rummen samsas konst och designobje­kt med pinnstolar, växter – ett av Magnus stora intressen – och en perfekt nedsutten skinnsoffa. Nu är lägenheten visserlige­n inte mer än 49 kvadratmet­er, men skapar tack vare rum i fil och en genomtänkt planlösnin­g det paret kallar för ”flow”.

– Vi tog nyligen bort dörren till sovrummet vilket gav mer space.

Och så har vi en gemensam walk-in-closet som sväljer alla våra kläder, säger Magnus.

På frågan vad som är det bästa med boendet är svaret samstämmig­t: Läget.

Lägenheten, belägen ett kvarter nedanför Södermalms livligaste gata, ligger två minuter från Årstaviken­s stigar och bryggor.

– På somrarna går vi ner till vattnet i badbyxor. Och att våra tre fönster vetter mot viken skapar ett lugn och en tystnad som vi nog båda behöver, avslutar Patrik.

 ??  ?? Väggfärg Mustig från Alcro ad. inrednings­kollektion. Säng, Tempur. Sängkläder, Mille Notti. Lampa, C/o Bankeryd. Bänk, Granit. Litografi (högst upp mitten) av Carl Fredrik Reuterswär­d, svartvitt foto, Lisen Stibeck.
Väggfärg Mustig från Alcro ad. inrednings­kollektion. Säng, Tempur. Sängkläder, Mille Notti. Lampa, C/o Bankeryd. Bänk, Granit. Litografi (högst upp mitten) av Carl Fredrik Reuterswär­d, svartvitt foto, Lisen Stibeck.
 ??  ??
 ??  ?? Patriks digitala piano från Yamaha står vid fönstret. Sängkläder, Mille Notti. Dokumentsk­åp, Blocket.
Patriks digitala piano från Yamaha står vid fönstret. Sängkläder, Mille Notti. Dokumentsk­åp, Blocket.
 ??  ?? Betongfat från Gotland. Vas, Svenskt Tenn. Glob köpt på auktion.
Betongfat från Gotland. Vas, Svenskt Tenn. Glob köpt på auktion.
 ??  ??
 ??  ?? Spegel, House Doctor. Byrå, Ikea med beslag från Bauhaus. Vas, Saša Antić, DBKD. Klocka, Åhléns. Lampa, Seletti. Tavla av Jens Ferm.
Spegel, House Doctor. Byrå, Ikea med beslag från Bauhaus. Vas, Saša Antić, DBKD. Klocka, Åhléns. Lampa, Seletti. Tavla av Jens Ferm.
 ??  ?? Väggskåp, Ikea. Fotokonst, Frame by Ragnvid. Bröstvas av Jonathan Adler. Playmobils­kulptur, Leblon Delienne. Golvlampa, Jieldé.
Väggskåp, Ikea. Fotokonst, Frame by Ragnvid. Bröstvas av Jonathan Adler. Playmobils­kulptur, Leblon Delienne. Golvlampa, Jieldé.
 ??  ?? b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxb xcvbxcvbxv­bGolvlampa,Bolia.xcvbxcvSof­fa, bxvb xcvbxcvbxv­bBoconcept.xcvbxcvbxv­bTidningss­täll,xcvbxcvbxv­b Åhléns. xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbx
b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxb xcvbxcvbxv­bGolvlampa,Bolia.xcvbxcvSof­fa, bxvb xcvbxcvbxv­bBoconcept.xcvbxcvbxv­bTidningss­täll,xcvbxcvbxv­b Åhléns. xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbxv­b xcvbxcvbx
 ??  ?? Fotoprint, vunnen på auktion i Danmark. Soffa, Boconcept. Matta, Ikea.
Fotoprint, vunnen på auktion i Danmark. Soffa, Boconcept. Matta, Ikea.
 ??  ?? Bord Lazio. Stolar Lilla Åland. Lampa Asteria. Sideboard, Bukowskis. Vas Dagg, Svenskt Tenn. Väggvaser, Villa Collection.
Bord Lazio. Stolar Lilla Åland. Lampa Asteria. Sideboard, Bukowskis. Vas Dagg, Svenskt Tenn. Väggvaser, Villa Collection.
 ??  ?? Måttsydda gardiner, Ingelas Gardiner. Svart hylla, Swedese.
Måttsydda gardiner, Ingelas Gardiner. Svart hylla, Swedese.
 ??  ?? Hylla, Bruka Design.
Apa, Kay Bojesen. Stor penna, Tiger. Vikter, loppisfynd. Insekt, Zara Home. Lampa, Form Us With Love.
Hylla, Bruka Design. Apa, Kay Bojesen. Stor penna, Tiger. Vikter, loppisfynd. Insekt, Zara Home. Lampa, Form Us With Love.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden