Plaza Interiör

PÅ JOBBET: LISA BENGTSSON

- Foto MIKAEL LUNDBLAD Text SOFIA EDGREN

Formgivare­n Lisa Bengtsson är känd för sina iögonfalla­nde tapeter och tyger, och hon lever som hon lär.

Formgivare­n Lisa Bengtsson är känd för sina iögonfalla­nde tapeter och tyger, och hon lever som hon lär. Hennes studio är täckt av mönstrade tapeter och fylld av djur och verktyg som inspirerar hennes skapande.

HUR PÅVERKAR ARBETSPLAT­SEN DITT ARBETE?

– Jättemycke­t! Det är ju här allt händer ... Eller, nja, det mesta händer nog i huvudet var jag än är. Men när det väl ska kokas ner så sker det här. Det är så himla viktigt att en trivs och att det är mysigt att komma till jobbet. VAD HAR DU PÅ DITT SKRIVBORD?

– Oj, alldeles för mycket saker. Det är post, pennor, räkningar, färgprover och tygprover i en salig röra. OCH PÅ VÄGGARNA?

– Vi har precis gjort om vår studio så nu pryder leopardtap­eten This is it med randen Stripe Forward och den ormmönstra­de tapeten Snake Peek från min nya kollektion väggarna. Och en struts och lite annat kul. VAD ÄTER DU TILL LUNCH?

– Jag varvar mellan sushi, indiskt, någon dagens eller en sallad … Det kan bli en och annan macka och grön juice från Joe & The Juice också. Jag är allätare. VILKA PRYLAR ÄR VIKTIGAST PÅ DIN ARBETSPLAT­S?

– Det är nog dator, min ritplatta och massa färgprover. VAD INSPIRERAS DU AV?

– Livet! Och allt som händer på livets äventyr. Och så får jag mycket inspiratio­n från modevärlde­n och då gärna lite mer vågade varumärken som Gucci. Och djur, så klart! Jag älskar leoparder och allt som bor i havet. VAD LYSSNAR DU PÅ?

– Mest på P3, jag gillar att höra livs

historia. Sedan kan det bli någon podd ibland, just nu Carina Bergs och Carolina Gynnings. Fast är jag inne i en kreativ fas blir det ofta någon speciell musik som passar just det mönstret.

HUR HAMNADE DU DÄR DU ÄR?

– Jag har varit en kreativ själ sedan jag var liten – och en själ med en stark vilja. Jag kommer från en entreprenö­rsfamilj i Gnosjö där många har eget företag så steget dit var inte jättesvårt att ta. När jag kände att jag hittat min stil så tänkte jag: Jag kör!

Sammanfatt­ningsvis kan en nog säga att en egen stil, stark vilja, mycket slit och lusten till att ha kul på jobbet har fört mig hit.

HUR SER EN VANLIG DAG UT?

– Alla dagar är väldigt olika med allt från olika möten och mejlsvar till perioder då jag befinner mig i en bubbla av kreativt skapande. Och i den bubblan kan jag bli superivrig och tappa tid och rum och aldrig vilja gå hem. Men vi har även dagar då vi fyller vår lokal med tusentals tulpaner och har öppet hus. Allt kan hända!

DAGENS BÄSTA STUND?

– Är jag inne i skapande så är det underbart att redan på morgonen sätta i gång och bara få flow … Men det är också mysigt att sitta ner med min kollega Linda och spåna fram nya planer.

”JAG FÅR MYCKET INSPIRATIO­N FRÅN MODEVÄRLDE­N, OCH DÅ GÄRNA LITE MER VÅGADE VARUMÄRKEN SOM GUCCI. OCH DJUR, SÅ KLART”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tapeter i taket: Håkan, Rock On och Snake Peek. På väggarna sitter tapeterna Snake Peek och leotapeten This is it. Matta Poppy, allt Studio Lisa Bengtsson. Soffa och fåtölj, Made by Loft. Soffbord, Caroline Ek.
Tapeter i taket: Håkan, Rock On och Snake Peek. På väggarna sitter tapeterna Snake Peek och leotapeten This is it. Matta Poppy, allt Studio Lisa Bengtsson. Soffa och fåtölj, Made by Loft. Soffbord, Caroline Ek.
 ??  ?? Rosa box för Studio Lisa Bengtssons tapetprove­r. Kanin från Lisas samarbete med Ellos.
Rosa box för Studio Lisa Bengtssons tapetprove­r. Kanin från Lisas samarbete med Ellos.
 ??  ??
 ??  ?? Från vänster: Linda Fratini, Lisa Bengtsson och Elsa Linde Karlsson.
Från vänster: Linda Fratini, Lisa Bengtsson och Elsa Linde Karlsson.
 ??  ?? Ett axplock av studions mönster och illustrati­oner.
Ett axplock av studions mönster och illustrati­oner.
 ??  ?? Tapeten This is it och kuddar från Studio Lisa Bengtsson.
Tapeten This is it och kuddar från Studio Lisa Bengtsson.
 ??  ?? Tyger, lampskärma­r och tapeter, Studio Lisa Bengtsson.
Tyger, lampskärma­r och tapeter, Studio Lisa Bengtsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden