Plaza Interiör

Bäst just nu

- JOSEFIN HÅÅG, stylist, väljer sina månadsfavo­riter.

1. LJUS FÖR ZEN

Dessa handgjorda japanska ljus är enligt mig så vackra som ljus kan bli, och näst intill för fina för att någonsin tända. Hantverket har varit detsamma sedan 1892 och ljusen görs av det naturliga vaxet warousoku. Tohaku Candle Set, 600 kr, Objects & Goods.

2. ÅTERVUNNA REFLEKTION­ER

Designstud­ion Front fick i uppdrag av Swedese att skapa något av spillbitar från deras möbelprodu­ktion. Resultatet är spegeln Mirror, gjord av överblivet laminat från tillverkni­ngen av den klassiska Laminostol­en. Spegel Mirror, 10 000 kr, Swedese.

3. MAGISK MÅLNING

Konstnären och illustratö­ren Isis Maakestads målning är i min mening omöjlig att inte tycka om! Woman Poster, 450 kr, Fine Little Day.

4. DRÖMLJUS

Det är flera år sedan jag såg den här ljusstaken för första gången. Kanske är det just den här, högt älskade, skapelsen jag ska ge mig själv i 35-årspresent? Karolina K Eriksson, 4 200 kr, Konsthantv­erkarna.

5. OMFAMNANDE VILA

Soffan Famna 2020 är formgiven av design- och arkitektur­studion TAF och producerad av Svenskt Tenn. Så självklar och enkel i sin form! Soffa Famna 2020, 68 000 kr, Svenskt Tenn.

6. LEKFULLT FORMSPRÅK

Gustaf Westman skapar möbler och objekt med en glimt av humor och tydlig känsla av oängslighe­t. Spegel, rumsavdela­re och bord, pris vid förfrågan, Gustaf Westman.

7. SLOW LIVING

Livsstilsf­öretaget Bonnibonne släpper i april en småskalig, handgjord kollektion av naturliga material och vill inspirera till ett mer långsamt levnadssät­t. Ätpinnar i masurbjörk, ej prissatta, Bonnibonne.

8. SKÄRMA AV

Den enkla strama formen på den här lampskärme­n av Josef Frank skapar stort habegär hos mig! Lampskärm Spänd 2 599, 900 kr, Svenskt Tenn.

9. TID FÖR RÄNDER

Efter vad som känns som en evighet av enfärgade väggar är ränder på tapeten. Danska Helene Blanches Painted Stripe är en favorit. Tapet Painted Stripe Mustard, 1 350 kr/rulle, Engelska Tapetmagas­inet.

10. FÖR LATA DAGAR

Min pappa har byggt en ny altan på vårt lantställe som både behöver möbleras och invigas. Jag skulle inte tacka nej till att hänga i en klassisk Malawifåtö­lj i sommar! Fåtölj, 2 800 kr, Afroart.

 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3 4
3 4
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 10
10
 ??  ?? 7
7
 ??  ?? 8
8
 ??  ?? 9
9

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden