Plaza Interiör

Hallå där!

Artisten Myra Granberg som sjunger, skriver och producerar dansvänlig pop med känslosamm­a texter. Nu är hon aktuell med singeln Äru min nu, som förband på Miss Lis vårturné och med egna spelningar.

-

Din senaste singel Äru min nu går varm hos streamingt­jänsterna. Berätta om låten och vad den betyder för dig.

– Först och främst måste jag säga att jag är så glad och tacksam för mottagande­t den har fått. Låten är väl mest troligt ett resultat från en konversati­on jag hade med en nära vän. Hon hade kärat ner sig i en snubbe och berättade att det är så konstigt att man kan bli så besatt av någon. Att man kan bli mer eller mindre ”sjuk” av kärlek! Något som jag också upplevt hundratals gånger eftersom jag väldigt enkelt blir förälskad i någon. Refrängen till Äru min nu dök upp i huvudet när jag lagade mat några dagar senare.

Tills mitt hjärta går under har över 14 miljoner strömninga­r på Spotify. Du skrev den till din lillasyste­r. Är hon en stor inspiratio­n? Vad mer inspirerar dig?

– Kärleken till bland annat min lillasyste­r och människor omkring mig kommer nog alltid att vara min största inspiratio­n. Det är liksom den episka, intensiva och fantastisk­a känslan av att älska någon – vare sig det är en partner, vänner eller familj – som gör att jag pallar med livet som så många gånger är som världens värsta bergochdal­bana.

Förutom att skriva och producera din egen musik, så har du gjort det för andra artister. Hur skiljer sig processen när du skriver för dig själv och andra?

– De är ganska olika! I en session med en annan artist så försöker jag mest föreställa mig själv som ett hjälpande verktyg för artistens visioner och ambitioner med låten – som att jag är en rörtång till en rörmokare, haha! När jag skriver till mig själv så får ju jag vara rörmokaren, vara mer personlig och själv bestämma vad som känns rätt.

Du har slagit igenom på svenska, men har även en engelskspr­åkig sida under namnet Majro. Kommer du släppa mer musik på engelska?

– Det kommer massa mer med Majro! Finns flera potentiell­a singlar på lager och massa drömmar och mål. Jag älskar så klart det svenska men att få prova mina vingar internatio­nellt som Majro kommer alltid vara en stor dröm.

Du ska turnera med Miss Li, men även själv i vår. Vad kan publiken förvänta sig? Och vad är det bästa med att stå på scen?

– Jag älskar ju att få bjuda på mig själv! Dansa, tagga i gång publiken och hoppa runt som en Duracellka­nin. Jag hoppas att jag kan få bjuda in till mycket dans och inspirera publiken till att absolut inte stå still!

Vad kan vi se fram emot från dig under året?

– Mer musik! Minst två singlar före sommaren, och efter det så är ambitionen att släppa en ep. Men också massa spelningar på Sveriges alla drömmiga sommarscen­er! Det ska bli så underbart att få möta en solbränd och ”är det okej att ta en öl efter 12?”-lullig publik i vad jag hoppas på är en underbar sommarvärm­e!

Var ser du dig själv om fem år?

– Det där är en så svår fråga, för även om jag haft tidigare visioner i livet så har livet alltid snurrat åt motsatt håll, haha! Men så klart hoppas jag på att jag hunnit bli lite mer etablerad som artist i Sverige, att jag hunnit släppa kanske både ett och två album och att jag är på G med min första USA-turné som Majro.

”KÄRLEKEN KOMMER NOG ALLTID ATT VARA MIN STÖRSTA INSPIRATIO­N”

 ??  ??
 ??  ?? ÄRU MIN NU MYRA GRANBERG
ÄRU MIN NU MYRA GRANBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden