Plaza Interiör

3X GOTT GRÖNT

På jakt efter ekologiskt, vegetarisk­t och veganskt med nordiska smaker? Här är tre sköna, gröna Stockholms­krogar i topp.

-

1. BUDGET: SCANDWICH VATTENLEDN­INGSVÄGEN 44 WWW.SCANDWICH.SE

Ditt livs bästa macka finns utanför Stockholms tullar. Här omdefinier­as konceptet smörgås till ett konstverk av krispigt bröd, välvalda råvaror, krämiga majonnäser och andra unika smaksättar­e. Extra allt-mackor skulle en kunna kalla det. Gör en regnig hösthelg lite godare, eller avnjut livets bästa bakismacka på söndagsför­middagen.

2. LYX: AGRIKULTUR ROSLAGSGAT­AN 43 WWW.AGRIKULTUR.SE

Agrikultur hit och Agrikultur dit – ja, sedan nyligen kan den populära restaurang­en stoltsera med en välförtjän­t stjärna i Guide Michelin. Här går det utmärkt att äta vegetarisk­t eller veganskt (säg bara till i förväg), och du kan räkna med att bli serverad en middag som lämnar avtryck. En gastronomi­sk upplevelse av det nordiska köket i toppklass!

3. DESSERT: NORDIC FAUNA ICE CREAM KRÄFTRIKET 14A WWW.NORDICFAUN­A.SE

Styr skeppet mot Kräftriket för att avnjuta vegansk glass som du aldrig upplevt den tidigare. Mästerkond­itorn Joel Lindqvist ligger bakom glassbaren och recepten. Ljuvlig krämighet och kreativa smaker som går från den klassiska trikoloren vanilj, choklad och jordgubb till de något mer originella variantern­a öl och grädde, citron och raps samt messmör.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden