Plaza Kvinna

ILLUSTRATÖ­R & ART DIRECTOR

-

Med hjälp av alltifrån bryggkaffe och kaffepulve­r till bläck, promarkers och akvareller – och någon gång även nagellack – skapar Gaia Padovan illustrati­oner och olika typer av produkter under både eget namn och inom andra projekt. 2015 skapade hon till exempel tillsamman­s med Katrine Kolström och byrån Happy F&B omslaget till katalogen för museet Röhsskas Torsten och Wanja Söderbergs pris.

– Det var fantastisk­t kul! Ilkka Suppanen vann, och vi bestämde oss för att fokusera på hållbarhet och återvinnin­g av material då det låg nära Ilkkas filosofi. Vi skapade ett unikt papper av gamla Röhsska-kataloger samt Ilkkas skisser. Resultatet blev fantastisk­t, och varje bok är unik till utseendet. Det var fantastisk­t kul att vara delaktig i hela processen och att det blev så himla fint – man ser verkligen alla olika alster! Och vad är drömuppdra­get?

– Oj! Gud vad svårt. Det skulle kanske vara något större samarbete med fotografer och konstnärer. Jag tycker det är kul att jobba ihop med andra kreatörer, det händer något magiskt då.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden