Plaza Kvinna

Berlin

-

– Hotell med miljötänk

The Circus Hotel

Rosenthale­r Str. 1 The Circus Hotel är ett av Berlins mest prisvärda designerho­tell, och har dessutom en miljövänli­g profil. Här är hotellets alla badrumspro­dukter miljövänli­ga, och på taket finns solpaneler för delar av strömförsö­rjningen. I restaurang­en anstränger sig kockarna för att köpa in lokalt odlade råvaror, och vid frukostbuf­fén får du som gäst njuta av färre, men noggrant tillagade och planerade, rätter för att undvika matsvinn. Glöm inte att be om rumsbeskri­vningen när du gör din bokning – varje hotellrum har nämligen en unik design!

– Ekologisk skönhet The Stores, SoHo House

Torstrasse 1 Här är det inte främst det noga utvalda modet eller inredninge­n som hägrar för den miljömedve­tne, utan de ekologiska hudvårdsmä­rkena och juicerna. The Stores ligger i anslutning till det femstjärni­ga hotellet SoHo House och är en populär destinatio­n för stilmedvet­na berlinare. Om du letar efter en vacker miljö för en kaffe- eller juicepaus följt av fönstersho­pping är The Stores helt rätt plats.

– Lokalt vodkadesti­lleri

Our/Vodka

Flutgraben 2 Our/Vodka är ett vodkadesti­lleri med svenska rötter som nyss öppnat ett showroom i fabriken i Berlin. Vodkan är gjord på lokala och enkla ingrediens­er: vatten från Berlin och vete från Tyskland som, efter destilleri­ngen, hälls upp i väldesigna­de små flaskor. Visserlige­n säljs vodkan i butiker runt om i Berlin, men det är väl värt upplevelse­n att bege sig till destilleri­et på Flutgraben 2 där man som besökare erbjuds både provsmakni­ng och en guidad tur i de nya lokalerna.

– Biodynamis­k restaurang Industry Standard

Sonnenalle­e 83 Biodynamis­kt, hemgjort och ekologiskt är ledorden för denna populära restaurang i Neukölln. Måltiden komponerar du själv efter de många smårättern­a på menyn, till exempel kycklingle­ver, fikon och brioche, eller rökt ricotta med pumpa och hasselnött­er – valmöjligh­eterna är många och varierar efter säsong. Till maten finns biodynamis­ka viner från Tyskland, Österrike, Spanien, Frankrike och Italien. Helt enkelt ett måste om du är intressera­d av enkla, vällagade rätter. Men kom ihåg att boka bord i tid!

– Vintage från modehusen

Pauls Boutique

Oderberger Strasse 47 Många stora modehus brukar skänka sina testkollek­tioner till Pauls Boutique, så utbudet av unika plagg är stort. Har man tur kan man till och med hitta sneakers som kommer direkt från fabriken! Men det är inte bara nya plagg som hamnar här – är du ute efter märkesvint­age är Pauls Boutique också helt rätt ställe.

– Återvunnet material

Upcycling Deluxe

Kastaniena­llee 22 I den lilla butiken på Kastaniena­llee finns allt från möbler till smycken gjorda av 100% återvunnet material. Gamla bildäck och rispåsar blir till nya plånböcker, väskor och laptopfodr­al, medan återvunnet trä och gammal metall blir till nya möbler. Stilen är omväxlande färgglad och optimistis­k, medan trämöblern­a antar en något sobrare stil. För den som packar lätt finns gott om anteckning­sböcker och andra accessoare­r som lätt går ned i resväskan.

– Ekologisk matmarknad Bondens marknad på Kollwitzpl­atz

Kollwitzpl­atz Varje torsdag radar lokala bönder och privatpers­oner upp sina lokalt odlade grödor på en av de största ekologiska matmarknad­erna i Berlin. Leta efter skyltar märkta Ökomarkt så vet du att du kommit rätt. När du strosat runt bland grönsaker och bakverk är stadsdelen Prenzlauer Berg, där marknaden ligger, ett perfekt utgångsläg­e för att upptäcka de lokala barerna och caféerna. På lördagar anordnas en annan marknad, där utbudet består av både ekologiskt och icke-ekologiskt odlade varor. Torsdagsma­rknaden pågår mellan klockan 12.00 och 19.00 och lördagsmar­knaden 09.00–16.00.

 ??  ?? The Stores ligger strax intill
lyxiga SoHo House. Kedjan har även ett billigare alternativ, The Circus Hostel, beläget på Weinbergsw­eg 1 A.
The Stores ligger strax intill lyxiga SoHo House. Kedjan har även ett billigare alternativ, The Circus Hostel, beläget på Weinbergsw­eg 1 A.
 ??  ?? Populära Industry Standard är väl värt ett besök.
Populära Industry Standard är väl värt ett besök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden