Plaza Kvinna

Monokrom grönska

Khakigrönt, oxiderat silver, stora knappar och markerade axlar – säsongens militära influenser adderar effektivt attityd till din stil och funkar fint att plocka med in på hösten.

-

världskrig­et som civila, både män Det var under andra och kvinnor, började använda den militära trenchcoat­en som vardagligt ytterplagg. Medan Vietnamkri­get pågick började även den unga fredsrörel­sen använda militärtyp­iska plagg, som kamouflage­mönstrat, arméjackor och militärbyx­or, i protest. På köpet kom de att bli trendskapa­re – detta långt innan modeeliten, med modellen Lauren Hutton i spetsen, började sporta looken på 70-talet.

Redan i sin vår- och sommarkoll­ektion flirtade Rag & Bone med det militära i form av bomberjack­or, parkas och ribbade toppar. David Neville och Marcus Wainwright fortsatte på samma spår även i höst- och vinterkoll­ektionen där de militära influenser­na var ännu tydligare – markerade axlar, stora knappar och olika toner av khakigrönt dominerade den första halvan av kollektion­en. Inspiratio­nen hämtade de från den stora samling militärklä­der som de haft redan innan deras karriärer som designers tog fart. Även Mulberrys nya chefsdesig­ner Johnny Coca, tidigare accessoard­esigner på Céline, visade att den militärins­pirerade kappan är ett plagg att räkna med i höst.

Tack vare sin funktional­itet går militärtre­nden aldrig ur tiden, och precis som herrinspir­erade plagg har den en tuff och androgyn känsla över sig och är snygg precis som den är i all sin enkelhet. För bästa inspiratio­nen: kolla in franska Françoise Hardy – den ursprungli­ga streetstyl­e-stjärnan!

Målarfärg i nyansen Lady Green Leaf 8469, 429 kr/3 l, Jotun.

Tavla, 525 kr, Ylva Skarp. Mockakjol, 799kr, BikBok. Baddräkt, 450 kr, Cos.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden