Plaza Kvinna

SARA ERIKSSON

-

MAKEUP-ART IST

Efter att ha bott fem år i Stockholm, med undantag för en halvårslån­g sejour i New York, har Sara Eriksson nu återigen slagit ned bopålarna i den svenska huvudstade­n. Under uppväxten i Örebro var hon en riktig fotbollstj­ej som dessutom älskade att fixa sina vänners hår och smink så fort hon fick tillfälle, och efter att både ha gått på frisörgymn­asiet och varit lärling på Örebros länsteater arbetar hon idag som hår- och makeup-artist. I det här numret ligger hon bakom hår och makeup både på vackra Cissi Forss på sidan 46 och i modejobbet på sidan 120–133.

– Vi hade en helt fantastisk location, Carl Eldhs ateljé, där vi plåtade hälften av bilderna och resten i studio. Vi fick tyvärr lite taxistrul när vi skulle ta oss från ateljén tillbaka till studion och modellen hade dessutom ett plan att passa till Köpenhamn så vi fick lite tidspress på slutet, men med ett grymt fokuserat team så hann vi med alla bilder! På sidan 106 i det här numret skriver vi om hur mörkhyade i Sverige kan ha problem med att hitta makeup i rätt nyans. Hur ser du som makeuparti­st på saken?

– Jag vet att det här är ett problem och tycker att det är så tråkigt att det inte har hänt mer på den här fronten. Vad jag vet så har Åhléns City tagit in det svenska makeup-märket Maréna Beauté som enbart riktar sig till mörkhyade. Jag har själv inte hunnit prova deras produkter men så fort jag får tillfälle ska jag definitivt dit och kika! Andra märken som har någorlunda bra utbud med mörkare färger är Bobbi Brown, Armani och MAC.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden