Plaza Kvinna

Fixa bästa brynen

Man ska inte underskatt­a vikten av ett par välsvarvad­e bryn – de kan nämligen lyfta vilket utseende som helst genom att balansera upp eventuella ojämnheter, öppna upp blicken eller framhäva ansiktsdra­g. Vi har fördjupat oss i de senaste produktern­a och be

- Av Susanne Barnekow

så mycket mer än ett sätt att skydda våra Idag är brynen ögon från svett, vatten och smuts; de är en betydande detalj när det kommer till att uttrycka oss och är grundlägga­nde för vårt utseende. Som så mycket annat har även våra älskade bryn fått utstå historiens trendväxli­ngar, något som ibland inneburit mindre smickrande utseenden och övernoppad­e bryn där håret än idag vägrar växa tillbaka. Idag är det tack och lov den naturliga looken som regerar, vilket i många fall även är den som är mest smickrande för utseendet – och dessutom en trend som modejourna­listen Susanne Ljung tidigare sagt kan ses som ett tecken på ökad jämställdh­et.

Med alla hjälpmedel och metoder som existerar idag finns det få begränsnin­gar när det kommer till att skapa sina drömbryn. Utöver alla tänkbara produkter som finns att tillgå kan man enkelt hitta profession­ell hjälp i form av brynspecia­lister av olika slag – till och med om man helt saknar hår går det att få till drömbrynen.

Många har säkert hört talas om de supertrend­iga 3D-brynen. Ett av de vanligaste sätten att skapa dem är genom Microbladi­ng – ett semiperman­ent sätt att fylla ut och korrigera sina bryn som ger ett väldigt naturligt resultat och som kortfattat går ut på att man skapar hårliknand­e streck i huden som håller i upp till tre år, beroende på metod. Vi har testat en av de mest populära metoderna, PhiBrows, på salong G Nails Eyes i Stockholm. Gissell Cures, som är grundare av salongen, är master inom PhiBrows Microbladi­ng och har mer än ett års väntetid och en kundbas från hela världen. För Plaza Kvinnas läsare berättar hon om hur metoden fungerar samt vad man bör tänka på och förvänta sig om man funderar på att utföra en behandling:

– Metoden är en form av Microbladi­ng och är en kosmetisk pigmenteri­ng. Den eftersträv­ar helt naturliga och tidlösa ögonbryn och det är det gyllene snittet som vi utgår ifrån när vi skapar – vi mäter med andra ord just ditt ansikte och utgår ifrån dina egna förutsättn­ingar för att skapa ett perfekt resultat. Vi följer den naturliga stråriktni­ngen (om strån finns) och den naturliga färgen på stråna – inte hårfärg eller kundens egna önskemål. Hur går den till?

– Vi utför pigmenteri­ngen genom att skära eller skrapa väldigt ytligt på huden med många tunna nålar och tillsätter därefter

en individanp­assad färg. Det ger ett väldigt naturligt utseende! Hur länge håller resultatet?

– Har man väldigt fet hy kanske man behöver göra en påfyllning redan efter 6–8 månader och är man väldigt torr kanske man kan vänta 1–1,5 år, men vi kan aldrig garantera hur lång hållbarhet­en blir. Det är en kombinatio­n av terapeuten­s utförande, din hudkvalite­t och hur du tar hand om brynen efteråt Vad är det viktigaste att tänka på?

– Det allra viktigaste att komma ihåg är att pigmenteri­ng inte ersätter makeup, men vill du ha mer effekt är det dock betydligt enklare att sminka dem inför festen. Det tar en vecka innan det har läkt på ytan och fyra veckor innan det är helt läkt, först då kan man se resultatet. Tidigast en månad efter kan man göra ett återbesök (som ingår i priset) och då korrigeras eventuella ojämnheter. De kan upplevas som mörka, tjocka och stora i början men redan efter en vecka har de blivit ljusare och mjukare.

När Plaza Kvinna testar behandling­en upplever vi den inte som särskilt smärtsam, även om den inte är speciellt behaglig. Man får räkna med att det rinner en del tårar då man irriterar området vid tårkanaler­na, så mascara är bättre att applicera efter behandling­en. Under det första behandling­stillfälle­t fick testperson­en bedövnings­droppar efter halva tiden och då blev upplevelse­n nästintill helt smärtfri. Slutresult­atet efter våra två behandling­ar är väldigt naturligt och har resulterat i både jämna och fylliga bryn – det är helt klart lite roligare att se sig själv i spegeln när man vaknar på morgonen! Pris: 4 500 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Att hålla sig till vissa mått för sina ögonbryn (se vilka ovan) gör det lättare att få ett symmetrisk­t och snyggt resultat.
Att hålla sig till vissa mått för sina ögonbryn (se vilka ovan) gör det lättare att få ett symmetrisk­t och snyggt resultat.
 ??  ?? efter microbladi­ng
efter microbladi­ng
 ??  ?? före Microbladi­ng
före Microbladi­ng

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden