Plaza Kvinna

Mitt semesterlö­fte

-

i telefonen. Han berättar att han Jag pratar med min pappa är på lantställe­t, att han ser hur hundarna uppspelta rusar över åkern, och att mamma precis kommit ut med kaffe. – Varje dag tänker jag på hur bra jag har det, säger han. Det där med att känna sig nöjd med livet och att uppskatta alla små förgyllda ögonblick i vardagen är jag själv inte lika bra på.

Trettioplu­s-livet känns för mig som en enda lång rad av kompromiss­er. Känslor som gnager för att jag aldrig riktigt hinner med allt jag vill på jobbet. Dåligt samvete för att jag inte hämtar tillräckli­gt tidigt på förskolan. Ångest över att träningen får komma i sista hand. Och så bristen på energi att lägga på förhålland­et med min sambo. När jag ser på våra skriftliga konversati­oner så är det ren tidskoordi­nering och inköpslist­eromantik, där någon hjärtforma­d emoji får stå för själva romantiken.

Men det är inte tiden som är boven i dramat. Det är jag själv. Jag älskar mitt liv och skulle inte vilja ändra på någonting. Jag måste bara bli bättre på att komma ihåg det.

På sidan 126 kan du läsa en intervju med bloggaren Clara Lidström som har skapat sitt drömliv ute på landet med man, barn, höns och grisar, samtidigt som hon lyckas bolla författars­kap, bloggande och podcast med föreläsnin­gar och programled­arskap (jag har säkert glömt ett par titlar).

Och så hälsar vi på hemma hos powerkvinn­an Amelia Widell, som i intervjun på sidan 50 berättar att hon är både vd, marknadsch­ef och försäljnin­gschef i sitt möbelföret­ag, samtidigt som hon är ensamståen­de förälder och tränar fem dagar i veckan.

De är båda kvinnor som inspirerar mig. Kvinnor som har satt ribban högt och som, trots att det inte alltid varit lätt, har funnit både framgång och lycka.

Mitt semesterlö­fte blir att sänka kraven på mig själv och försöka vara mer tillfreds med det hektiska men härliga liv som jag själv har valt.

Trevlig läsning!

PLAZA KVINNA

emma danielsson emma@plazakvinn­a.com

 ??  ?? 14 chefredakt­ör
14 chefredakt­ör
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden