Plaza Kvinna

KREATIV VISIONÄR

Christophe­r Bastin gick från preppy till boho när han i fjol lämnade Gant för en tjänst som kreativ chef på Indiska. Plaza Kvinna blev nyfikna på den man som vill göra Indiska till Nordens mest inspireran­de shoppingde­stination.

-

Steget från Gant till Indiska kan tyckas stort. Vad var det som lockade dig dit?

– Att gå från preppy till boho var en väldigt spännande utmaning. Jag ville applicera min kunskap inom ett annat segment och att jobba med Indiska ger mig en bredd som få andra har. Indiska handlar så mycket om färg och mönster – något jag älskar. Mycket har hänt på Indiska sedan du blev kreativ chef. På vilket sätt tycker du själv att du har satt ett avtryck?

– Indiska är Indiska. Min avsikt eller uppgift har aldrig varit att sätta min personliga prägel på det. Vad Indiska behövde var att hitta tillbaka till ett tydligt kreativt uttryck; att hitta ”Indiska-looken” och börja designa saker som kunden vill ha. Det handlar om att skapa tydliga ramar för hur vi använder färger, mönster, tyger och passform, både inom mode och inom heminredni­ng. När ramarna väl är på plats kan man hoppa väldigt högt innanför dem.

Sen blir det alltid lite “Stoffe” över det jag gör. Jag älskar ju patina, vintage och indigo. Det kanske kommer lysa igenom lite ibland, hehe ... Hur ser din vision ut för Indiska i framtiden?

– Vi vill förmedla känslan av en varmare värld och bli Nordens mest inspireran­de shoppingup­plevelse, både fysiskt och online. Vi vill skapa saker att älska länge. När inköpare och designers från andra länder kommer till Sverige på inspiratio­nsresor vill jag att de ska ha Indiska som en given destinatio­n, något man inte får missa. Du har inga högskolepo­äng i bagaget. Hur har du lyckats bli så framgångsr­ik?

– Jag har varit på rätt plats vid rätt tillfälle, alltid tagit mig an jobb som varit väldigt utmanande och alltid jobbat med folk som är smartare och mer kreativa än jag själv. Jag är bra på att visualiser­a saker, att se slutresult­atet framför mig och skapa en känsla kring det. Mode, inredning och livsstil handlar om att sälja drömmar och en tillhörigh­et, och jag älskar att paketera det. Jag önskar fortfarand­e att jag kunde skissa, men annars börjar jag komma över min akademiska ångest. Vilka trender ser du i modevärlde­n i sommar?

– Massor av vitt och varmt solgult, både som accentfärg och på hela plagg. Mönsterbil­den är en blandning av blommigt och etniska print. Sedan är det fortfarand­e mycket fokus kring formen på ärmarna.

 ??  ?? Klänning, 599 kr, Indiska. CHRISTO PHER BASTIN GÖR: Creative Director på Indiska. BAKGRUND: Arbetade tidigare på Gant i elva år, varav de tre sista åren som Global Creative Director.
Klänning, 599 kr, Indiska. CHRISTO PHER BASTIN GÖR: Creative Director på Indiska. BAKGRUND: Arbetade tidigare på Gant i elva år, varav de tre sista åren som Global Creative Director.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden