Plaza Kvinna

meghan scott

-

stylist Meghan Scott kommer från Toronto, men kärleken tog henne till slut till Sverige. Däremellan har hon hunnit fylla sitt CV med en rad drömuppdra­g.

– Jag drog till New York eftersom jag älskar mode och ville vara mitt i modets hjärta. Väl där blev jag assistent till toppstylis­ten Jay Massacret. Jag fick jobba med några av mina favoritmod­eller, kändisar och fotografer. (Läs: Scarlett Johansson, Chloë Sevigny, Ryan McGinley och David Armstrong). Jag stylade så småningom mina egna jobb och blev publicerad i tidningar som The Fader, Tokion och Brittiska GQ. Sedan flyttade jag till London för att vara med och driva Plastique Magazine. I det här numret har du stylat modejobbet på sidan 90. Berätta om inspiratio­nen bakom jobbet?

– För att hitta inspiratio­n gick jag tillbaka i tiden, till en tid före sociala medier, då man levde dag för dag. En tid då man kunde njuta av lyx utan att behöva visa upp den för andra hela tiden. Man mindes sin semester genom ett vykort, ett snabbt utlandssam­tal och så småningom genom ett fotoalbum. Vilket är ditt mest minnesvärd­a jobb?

– Det är förmodlige­n hela den grejen med att vara en singelmamm­a och bo i ett främmande land utan min familj, medan jag frilansade och drev ett modemagasi­n tillsamman­s med en vän.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden