Plaza Kvinna

MANCHESTER MANIA

-

The Cords & Co är första modevarumä­rke i världen att erbjuda ett sortiment helt i manchester. Och de slår på stort från start. I samband med lanseringe­n av den första kollektion­en öppnar de inte bara en webbshop utan även butiker i New York, Paris, London och Los Angeles, samt två butiker i Stockholm. För att få veta mer om konceptet tog vi oss en pratstund med designern Linnéa Bach Gärde. Varför just manchester?

– Därför att det inte finns någon på marknaden som fokuserar endast på manchester, trots att det är ett väldigt omtyckt och användbart material. När vi frågade runt vad människor tycker om idén och om manchester upptäckte vi dessutom att nästan alla som pratar om materialet gör det på ett varmt sätt, därför att de ofta har ett specifikt minne kopplat till det. Jag minns själv när jag fick min första manchester­kjol. Jag vägrade att ta av den. Trots att det var höst och jättekallt gick jag där med min manchester­kjol och bara ben och var hur nöjd som helst! Hur tycker du att man ska bära manchester?

– Hos oss är i stort sett alla plagg i manchester. Vi har allt från finspårig manchester som nästan liknar sammet till grövre varianter där ränderna framstår tydligt. Det är jättesnygg­t att bära båda sorterna tillsamman­s, både upptill och nedtill, men vi säljer även ett fåtal sweatshirt­s och vanliga t-shirts som man kan kombinera med om man vill. Vi önskar dels att manchester ska bli ett självklart alternativ till denim och dels att konsumente­r ibland väljer en cool jacka och byxor i manchester istället för den klassiska kostymen. Varför väljer ni att öppna så många butiker på en gång?

– Det beror väl kanske främst på märkets grundare, Mikael Söderlindh. Han är en allt eller inget-person och vill satsa ordentligt nu när vi väl gör det här. Har ni några andra planer för framtiden?

– Just nu fokuserar vi mest på att jonglera allt vi har dragit igång. Men jag kan avslöja att vi har många spännande samarbeten på gång med kända namn och varumärken såsom Eastpak och DJ Harvey. Dessa samarbeten med flera kommer att lanseras löpande under hösten, så håll utkik!

 ??  ??
 ??  ?? Jacka, 1 899 kr, The Cords & Co.
Jacka, 1 899 kr, The Cords & Co.
 ??  ?? Byxor, 1 399 kr, The Cords & Co.
Byxor, 1 399 kr, The Cords & Co.
 ??  ?? Kjol, 1 099 kr, The Cords & Co.
Kjol, 1 099 kr, The Cords & Co.
 ??  ?? Linnéa Bach Gärde är designer på nystartade The Cords & Co.
Linnéa Bach Gärde är designer på nystartade The Cords & Co.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden