Plaza Kvinna

Stilikonen Jeanne Damas

-

Jeanne Damas är en stilikon som gjort sig känd världen över för sin chica franska look. Nu är hon aktuell som ansiktet utåt för Ellos nya höstkampan­j. Plaza Kvinna tog ett stilsnack med kvinnan som får mode att kännas enkelt, bärbart och elegant. Franska kvinnor är välkända för sin stil. Varför tror du att det är så?

– Jag är inte säker på att franska kvinnor är de mest stilfulla. Den franska kvinnan är väldigt enkel i sin stil. Det handlar mer om attityden och om staden. Paris är så vackert att den gör dess invånare vackra. Själv klär jag mig likadant varje dag. Jag vet hur plaggen ser ut på mig och jag behåller dem i tio år. Jag följer inte trender, det är inte min grej. Du säger att du inte följer trender, men finns det någon stil eller något plagg du är extra förtjust i den här hösten?

– Rutigt. Det är verkligen överallt just nu och jag älskar det! Hur skulle du beskriva din vardagssti­l?

– Jag älskar att mixa maskulint och feminint. Under sommaren bär jag mycket klänningar med stora kavajer, och på vintern är det alltid stora kappor med jeans och en kashmirtrö­ja. Mitt röda läppstift är mitt signum. Det lyser upp hela ansiktet och adderar lite färg. Jag älskar det. Har du alltid varit modeintres­serad?

– Inte egentligen. Jag bor i Paris och det är modets huvudstad men mina föräldrar är inte i modeindust­rin. Båda mina föräldrar är kockar, så när jag var liten hade jag inget modeintres­se alls. Men när jag blev äldre så växte mitt modeintres­se i och med internet och tumblr. Vilket stiltips skulle du ge till svenska kvinnor? – Mitt råd är att inte vara för sofistiker­ad. När jag exempelvis går på ett bröllop eller en chic fest bär jag aldrig klänning. Jag går dit i stora byxor, en byxdress eller en kostym. Att vara enkel och minimalist­isk är väldigt chict för mig. Men svenska tjejer är redan minimalist­iska i sin stil, så de behöver ju inte mina råd!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden