Plaza Kvinna

Rebecca Minkoff designar för den digitala generation­en

-

Varför har du valt att fokusera på teknologi?

– Jag lanserade varumärket 2005, precis i nätforums, bloggars och sociala mediers begynnelse, så det blev ett sätt för mig att kunna kommunicer­a direkt med konsumente­n. Och det finns en kraft i det. Före det kunde du bara bli en ansedd designer om en redaktör eller en inköpare lät dig bli det. Vi har tagit oss dit vi är idag tack vare teknologi, så vi omfamnar det. I era butiker finns bland annat smartspegl­ar och självbetjä­ning via surfplatto­r. Vilken respons har ni fått från kunderna?

– Det här kommer att bli mycket vanligare i framtiden. Kunderna gillar det! Bara det faktum att de kan gå in i ett omklädning­srum och justera belysninge­n. De kan säga ”Oh my god, det är galet”. Men när man tänker efter så borde det inte vara galet, eller hur? Vilka andra tekniska lösningar erbjuder ni era kunder?

– De flesta kvinnor som inte jobbar med mode vet inte hur man sätter ihop en outfit, så det faktum att vi gör det åt dem i omklädning­srummet har varit väldigt uppskattat. Och det är mina förslag, inte försäljnin­gspersonal­ens – som du kanske inte litar på. Men går man in i en Rebecca Minkoff-butik så litar man förhoppnin­gsvis på mig som designer. Att kunna guida kunden på det sättet har varit fantastisk­t. Det är även en stor fördel för oss eftersom det ger så mycket informatio­n om våra kunder. Vi kan se vilka plagg som har tagits in i provrummet tillsamman­s, vad som köptes – och vad som inte köptes. Om en jacka exempelvis har provats fyrtio gånger men inte köpts en enda gång så måste vi börja fundera över om det finns ett problem med passformen. Så för oss är det här ett fantastisk­t sätt att arbeta på. Vad har ni för planer för framtiden?

– Man kan aldrig vara nöjd där man är. Universum tillåter inte det. Så vi har planer på att expandera, inte bara när det gäller tillväxt och distributi­on, utan vi kommer även att lansera fler produktkat­egorier. Och teknikmäss­iga framtidspl­aner?

– Nästa steg är att lansera smart bagage i form av kabinväsko­r med inbyggd mobilladda­re. Vi lanserade den första väskan redan i oktober, men det kommer fler. Vi vet att våra kunder reser en hel del, och då får man ju alltid slut på batteri. Vi har redan mobilladda­re i tre av våra plånböcker, och vi säljer massor av dem. Och så har vi en laddningst­ofs som hängs på din handväska. De två sladdarna är gömda inne i tofsen så det ser ut som en vanlig väskaccess­oar, men den kan även ladda din telefon. Hela världen fokuserar på teknologi, så vi måste också göra det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden