Plaza Kvinna

ALEXANDRA ARONSSON

-

makeup-artist Alexandra började jobba på en frisörsalo­ng efter skolan för att tjäna lite extrapenga­r. Där väcktes hennes intresse för hår, och tanken var först att hon skulle jobba som frisör. Men när hon sedan åkte till Florida för att jobba som au pair ett år träffade hon en tjej som hade gått en makeup-utbildning och blev inspirerad av det. Det var då hon bestämde sig för att det var det hon skulle hålla på med, och så blev det. Vad är det bästa med ditt jobb?

– Människorn­a jag jobbar med, resorna, den kreativa processen. Att få götta ner sig i en massa härliga produkter, att få se sina jobb i tryck. Allt! Jag älskar det och det är typ aldrig motigt för mig att gå till jobbet. Ibland känns det som att det inte ens är ett jobb på riktigt. Har du någon drömperson du skulle vilja styla?

– Åh, så svårt att välja bara en ... Lady Gaga har jag alltid älskat, det hade varit fantastisk­t roligt att rota runt i hennes kreativa huvud. Jag känner nog mer att det finns flera personer jag skulle vilja träffa på grund av deras personligh­eter och få prata med dem medan jag stylade dem än att jag tänker att jag vill styla dem på grund av hur de ser ut. Låter det vettigt? Ha ha … Vilket är ditt bästa beautytips alla kategorier?

– Le! Helt seriöst, alla borde le mer! Det går inte att värja sig mot någon som ler mot dig. Du blir också glad, det smittar av sig! I produktväg säger jag satsa på bra hudvård. En fin, bra hy är grunden till allt inom makeup. Förutom det så: läppstift, i någon riktigt smaskig färg! Det gör att du ser piggare ut, och ger en känsla av självsäker­het och kvinnlighe­t.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden