Plaza Kvinna

SILVANA IM AM

-

@silvanaima­m

Hon dundrade in under antirasist­demonstrat­ionen i Kärrtorp 2013 – nu är Silvana Imam en av Sveriges mest hyllade artister, feminister och antirasist­er. I fjol såg vi den oerhört personliga berättelse­n om Silvana Imam i dokumentär­filmen Silvana – väck mig när ni vaknat. Nu är hon aktuell med sin första bok som släpps den 5 mars – en slags personlig fotobok där man får komma ännu närmare Silvana som artist. Som om det inte var nog släpper Sveriges hiphop-drottning dessutom ny musik under våren. Grattis till din första bok! Kan du dela med dig av något ur boken?

– Det är en superfin coffee table-bok där jag fått använda en annan kreativ del av min hjärna. Jag berättar hur låtar kom till, jag har ritat i boken och jag decodar vissa textrader. Är du någonsin rädd för att lämna ut för mycket av dig själv i dina texter, på film och nu i bokform? Eller kan du tvärtom finna styrka i det?

– Det är klart att det kan kännas läskigt ibland, men jag hittar styrka i att andra hittar sin styrka genom mig. Sedan vill jag heller aldrig bli för bekväm. Jag behöver att saker känns lite osäkra och obekväma ibland, eller att saker inte har gjorts förut, för att jag ska kunna utveckla exempelvis en musikgenre eller normen för hur en fotobok ska se ut. Jag tycker inte att det är intressant att reproducer­a samma musik eller bok eller vad det nu är jag företar mig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden