Plaza Kvinna

Milla Gradin

-

Modell I modejobbet på sidan 92 är det modellen Milla Gradin som visar upp plaggen. Hennes största intresse är ridning och djur, och när hon inte sitter på hästryggen varvar hon studier i ekonomi och juridik med jobbet som modell.

– Det var faktiskt min faster som övertygade mig att skicka in bilder till olika modellagen­turer. Min första spontana tanke var nej, men efter att min faster fick modellande­t att framstå som ett roligt jobb gick jag med på det. Eftersom jag inte trodde att jag skulle få någon respons tänkte jag att jag inte hade någonting att förlora. Så jag skickade in bilderna. Morgonen därpå fick jag ett oväntat samtal av mamma som sa att tre agenturer ville ha ett möte med mig. Jag blev så förvånad! Efter mötena bestämde jag mig för agenturen som jag ansåg passade mig bäst: MIKAs. Men senare har jag faktiskt blivit scoutad på stan tre gånger! Du gick nyligen visningar under Stockholm Fashion Week. Hur var det?

– Jag har alltid tyckt att Fashion Week har varit roligt! Jag tycker att det är så kul när adrenaline­t pumpar precis innan man ska gå ut och visa kläderna. Men en nackdel med Fashion Week är väntan. Ibland får man vänta i flera timmar! Då brukar jag ta med mig lite plugg för att fördriva tiden. Vad har du för framtidsdr­ömmar?

– Sedan lång tid tillbaka har jag haft en stor dröm om att kunna starta en egen organisati­on som hjälper skadade och utrotnings­hotade djur, och som kämpar mot tjuvjakten på noshörning­ar i Afrika. Djuren är verkligen någonting som jag brinner för!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden