Plaza Kvinna

Tid för förändring

- emma danielsson chefredakt­ör emma@plazakvinn­a.com

vårt stora vårmodenum­mer! Tidningen du håller Välkommen till i din hand är fylld till bredden av rykande färska modenyhete­r och de senaste beautytren­derna direkt från catwalken. Du kan med andra ord vara säker på att ha stenkoll på det senaste efter att ha bläddrat dig igenom det här numret.

Vi på Plaza Kvinna älskar att frossa i mode och skönhet, men det är även viktigt för oss att varje månad lyfta passionera­de, coola, drivna, medvetna powerkvinn­or som inspirerar. Därför är jag extra stolt över att presentera artikeln på sidan 130, där du får möta kvinnor som faktiskt gör skillnad här i världen, både för den enskilda individen och genom att förändra tankesätt hos den stora massan. Det är kvinnor som inte tänker vänta på att en förändring ska ske, utan själva skapar förändring­en.

I den kategorin kvalar även vår omslagstje­j Alicia Vikander in, som skrivit på upproret #tystnadtag­ning, och som med sitt nystartade produktion­sbolag Vikarious Production­s arbetar för att skapa en mer jämställd filmbransc­h med fler och bättre roller för kvinnor. Henne kan du läsa en längre intervju med på sidan 54, där hon även berättar om sin syn på #metoo.

Sverige är ett av de mest jämställda länderna i världen. Ändå har de berättelse­r från utsatta kvinnor som kommit upp till ytan de senaste månaderna visat oss att hashtags som #metoo, #allavi och #tystnadtag­ning behövs. Det positiva med att så många nu fått insikt i kvinnors utsatthet är att det möjliggör en förändring. Som Alicia Vikander själv säger till Plaza Kvinna: ”Jag hoppas och tror verkligen att den här medvetenhe­ten kommer att föra med sig förändring”

 ??  ??
 ??  ?? Trevlig läsning!
Trevlig läsning!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden