Plaza Kvinna

054 Kvinnorna som förändrar världen

Litauens huvudstad Vilnius är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva vacker arkitektur, spännande historia, god mat och inte minst shopping – både i form av välkända lyxvarumär­ken och nyskapande lokala designers. I staden finns även gott om vackra

-

Amandus Pilies g. 34

Amandus har blivit en mycket populär restaurang under ledning av kökschefen Deivydas Praspaliau­ska. Efter att ha utbildat sig i Köpenhamn och drivit flera restaurang­er i Vilnius vet han vad som efterfråga­s av en bra restaurang: ett motiverat team, modern design och stort fokus på kvalitet. Förutom à la carte-menyn anordnas varje månad en middag med provsmakni­ngar där varje liten rätt överraskar både vad gäller uppläggnin­g och smakkombin­ationer.

Užupis Užupis

Užupis är en självutnäm­nd republik som kulturellt sett ofta jämförs med både Christiani­a och Berlin. Namnet betyder ”på andra sidan floden”, och det är så området är beläget, bara en kort promenad från Vilnius stadskärna. Här kan du besöka konstgalle­rier, äta god mat och kika i spännande butiker. Vi rekommende­rar ett besök vid väggen där republiken­s något udda grundlagar står skrivna på en mur. ”Everyone has the right to be unique” ”A cat is not obliged to love its owner, but must help in time of need”, är två exempel på lagar som värdesätts i Užupis.

Radisson Blu Royal Astorija Hote l Didžioji 35/2

Från hotellet, som ligger invid torget i gamla stan, har du gångavstån­d till det mesta. Här bor du dessutom i fint sällskap då såväl den svenska kungafamil­jen som Marilyn Manson har gästat hotellet. Det finns rum som passar de flesta smaker då vissa av dem går i klassisk stil medan andra är mer moderna. Här finns även gym, pool och relaxavdel­ning.

 ??  ??
 ??  ?? Byxor, 399 kr, BikBok. Kappa, 999 kr, H&M.
Byxor, 399 kr, BikBok. Kappa, 999 kr, H&M.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Skor, 1 199 kr, Timberland.
Skor, 1 199 kr, Timberland.
 ??  ??
 ??  ?? Solglasögo­n, 599 kr, Le Specs.
Solglasögo­n, 599 kr, Le Specs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden