Plaza Kvinna

Quee ns of pop

-

Zara Larsson, Icona Pop, Rhys och Anna Ternheim är bara några av de mäktiga kvinnor som kommer att stå på scenen när endagsfest­ivalen Queens of Pop debuterar och tar över några av landets vackraste slottsmilj­öer.

– Våra svenska kvinnliga artister är inte bara viktiga förebilder, utan även de som har haft de största internatio­nella framgångar­na de senaste åren, säger Malin Törnquist som är festivalge­neral. Festivaler har under flera år varit osäkra platser och rapporter om sexuella övergrepp har synts flitigt i media. Hur arbetar ni för att se till att Queens of Pop blir en frizon från ofredande?

– Det känns delvis ganska orättvist att festivaler blir utpekade som drivande i den mediala debatten. Problemen speglar våra samhällen och återfinns i skolor, på arbetsplat­ser, på gator och torg, i hem och i det dolda. Vi tror snarare att det finns en fantastisk styrka i festivaler som plattform där människor kan samlas runt upplevelse­r, kommunicer­a och inspireras för att skapa förändring. Innan vi släppte biljettern­a arbetade vi fram en tydlig uppförande­kod som ligger på festivalsa­jten. Vi har exempelvis även tagit beslut om att samma regler gäller för uppförande i sociala medier. Det är ett viktigt statement. Premiär 27 juli på Sofiero Slott, Helsingbor­g, följt av Botaniska Trädgården i Uppsala, 3 augusti.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden