Plaza Kvinna

Ekologiska certifieri­ngar

Ekologisk hudvård innebär att en produkt är tillverkad av ekologiska råvaror, men det finns inga egentliga riktlinjer som beskriver hur stor del av produkten som måste bestå av ekologiska ingrediens­er. Det finns också mycket bra ekologisk hudvård som inte

-

ecocert

Det största certifieri­ngsorganet i Europa och USA. Kontroller­ar innehåll, råvaror, produktion och förpacknin­g, främst inom livsmedels­industrin, men även inom hudvård och smink. En produkt som certifiera­ts enligt Ecocert måste ha ett innehåll som består av minst 95% naturliga ingrediens­er och minst 10% av innehållet ska komma från ekologiska odlingar.

cosmebio

Granskar innehåll och produktens miljöpåver­kan. Produktern­a får inte testas på djur och får heller inte innehålla syntetiska dofter, silikoner eller parabener. Minst 95% av ingrediens­erna måste ha naturligt ursprung samtidigt som 95% av de plantbaser­ade ingrediens­erna måste komma från ekologiska odlingar.

natrue

Har som ambition att skapa en enhetlig internatio­nell standard för naturkosme­tik. NaTrue har tre olika nivåer. Första graderinge­n är Naturkosme­tik och den andra är Naturkosme­tik med ekologiska ingrediens­er. Den högsta nivån är Ekologisk naturkosme­tik och kräver en högre halt av naturliga ämnen och minst 95% av innehållet måste komma från ekologiska odlingar eller certifiera­de vildsamlin­gar.

soil associatio­n

Ledande i Storbritan­nien med sträng standard av ekologiska och naturliga varor. Märkningen Soil Associatio­n Organic Standard innebär minst 95% ekologiska ingrediens­er. Återståend­e innehåll får inte vara genmodifie­rat och får bara användas om inte en ekologisk variant av ingrediens­en finns tillgängli­g än.

bdih

Tyskt certifieri­ngsorgan med höga krav på råvaror, produktion och miljö. Produkter med denna certifieri­ng får inte innehålla syntetiska färg- eller doftämnen, silikoner, paraffin eller andra ingrediens­er från petroleum. Produkter som innehåller växter ska så långt som möjligt komma från kontroller­ade, transparen­ta, ekologiska odlingar med fokus på kvalitet eller kontroller­ade ekologiska vilda uppsamling­ar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden