Plaza Kvinna

Anna Moller

-

fotograf

Intresset för fotografi startade under högstadiet när hon befann sig i skolans mörkrum och experiment­erade med filmrullar och kemikalier. Där och då blev Anna Moller kär i fotografin – och förälskels­en har hållit i sig sedan dess.

– Bilder har alltid varit ett enkelt medium för mig att kommunicer­a genom. Jag är introvert som person och det talade ordet är inte alltid bekvämt för mig, men genom mitt jobb har jag lätt att uttrycka vad jag tänker och känner. Ända sedan jag var liten har jag tyckt om konst och när jag hittade fotografin var det något i mig som kändes helt rätt. Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få vara hundra procent närvarande i stunden när jag fotografer­ar. Det är så befriande att ta en paus från omvärlden och från ens egna tankar för att få vara just där, just då. I det här numret fotografer­ar du hemma hos Rossana Mariano. Vad minns du främst från plåtningen?

– Det var som en frisk bris genom Rossanas hem, båda bokstavlig­t och bildligt talat. Det var en plats där du verkligen ville stanna, sätta dig ner och andas. Dessutom var Rossanna så trevlig, välkomnand­e och varm. Vem inspirerar dig?

– Inom fotografi inspireras jag av Tierney Gearon, Tim Walker och konstnären Agnes Martin. Jag inspireras också av mina barn. Vilket är ditt bästa råd för att plåta bättre bilder?

– Jag tror att en bra bild skapas när olika element kommer samman, såsom ljus, linjer och känsla. Om du fotar en person är det tacksamt om han eller hon känner sig bekväm framför kameran. Det hjälper bilden att inte bli stel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden