Plaza Kvinna

TRÄNA SOM EN BALLERINA

-

Hiplet finns än så länge bara tillgängli­gt på CMDC i Chicago. Men misströsta inte – här är några andra balettinsp­irerade träningsfo­rmer du kan ägna dig åt:

Barre

SATS var den första gymkedjan att lansera den tidigare nämnda balettinsp­irerade träningsfo­rmen i Sverige, som nu även finns hos bland annat Stockholm Pilates Center, samt hos Nordic Wellness och House of Shapes under namnet Barre Move.

Ballet Beautiful

Mary Helen Bowers dansade med New York City Ballet i över tio år innan hon startade studion Ballet Beautiful, som bland annat haft kunder som Nathalie Portman inför hennes roll i filmen Black Swan. Numera har den som vill möjlighet att ta del av balettinsp­irerade träningspa­ss genom streamingt­jänster på deras hemsida.

Royal Ballet Fit

På Världsbale­ttdagen förra året lanserade ett av de världsleda­nde balettkomp­anierna, brittiska The Royal Ballet, en Youtube-serie bestående av tre träningspa­ss med övningar som alla är inspirerad­e av balett. Passen har titlarna Posture, Barre respektive Center och instruktör är ingen mindre än en av kompaniets stjärnor, ballerinan Tara-Brigitte Bhavnani. Du hittar

klippen på Royal Opera House kanal på Youtube.

Balett

För dig som vill lära dig balett utan andra influenser finns flera olika alternativ. Balettakad­emien i Stockholm har kurser för alla olika åldrar och preferense­r. Vad sägs om balett för 60-plussare, tåskola eller varför inte balettrepe­rtoar för den som redan dansat i flera år? Hos Medborgar

skolan och Studiefräm­jandet finns också alternativ för nybörjare.

 ??  ??
 ??  ?? Hoodie, 699 kr, Puma.
Hoodie, 699 kr, Puma.
 ??  ?? Tights, 249 kr, H&M.
Tights, 249 kr, H&M.
 ??  ?? Sporttopp, 359 kr, Hunkemölle­r.
Sporttopp, 359 kr, Hunkemölle­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden