Plaza Kvinna

Afaf ALI stylist

-

Afaf Ali har alltid älskat kläders förmåga att ändra hur man ser på sig själv. För nästan tio år sedan började hon arbeta i en klädbutik, men det var inte förrän flytten till Los Angeles som karriären drog ingång på riktigt.

– Jag hade turen att få jobba med riktigt talangfull­a namn som Lucky Stone. Han driver School of Style och låg bland annat bakom Lady Gags musikvideo Poker Face. Han lärde mig alla knep i branschen och introducer­ade mig för stylister som Bea Åkerlund och Monica Rose. När jag kom hem från Los Angeles så visste jag att jag skulle bli stylist! I det här numret har du stylat modeplåtni­ngen på sidan 66. Vad minns du mest från plåtningen?

– Platsen vi plåtade på! Det var så fridfullt och inspireran­de. Det påminde mig om att Norge verkligen är ett av de vackraste länderna på jorden. När man växer upp här så glömmer man lätt skönheten som är runt omkring en. Jag värdesätte­r miljön så mycket mer nu. I det här jobbet började vi plåta tidigt på morgonen för att fånga morgonsole­n och kom sedan tillbaka till solnedgång­en. Ljussättni­ngen påverkar resultatet av en modeplåtni­ng enormt. Det kan antigen lyfta eller sänka ett jobb, men att arbeta med ett team man känner gör allt mycket lättare. Vilket är ditt bästa stiltips? – Ta redo på vilka plagg som får dig att le när du har på dig dem och håll dig till dem. Självförtr­oende får dig alltid att se bra ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden