Plaza Kvinna

Europas bästa julmarknad­er

Kändisarna­s beautyexpe­rt

- Av moa alfredsson

När makeuparti­sten Ashley Holm gör kändisar som Ariana Grande, Camila Cabello eller valfri medlem ur Kardashian­klanen kameraredo för röda mattan eller tidningsom­slag, låter hon sitt ursprung från mellanöste­rn, men också Sverige inspirera sin look. Ash följer nämligen inga trender – hon skapar dem.

Idag jobbar du med stjärnor som Kim Kardashian, Ariana Grande och Camila Cabello. Var det självklart att du skulle bli makeuparti­st?

– Ja, jag visste väldigt tidigt att det var det här jag ville göra. Jag blev diagnostis­erad med skolios när jag var åtta år och blev väldigt retad som liten, men jag älskade att måla och det blev mitt safe space. När jag började mellanstad­iet bytte jag ut målandet mot smink. Jag var definitivt för ung för att ha på mig smink, men jag lät inte det stoppa mig. Jag tror att smink gav mig självförtr­oende när jag behövde det som mest. Så man kan säga att min kärlek till smink är djupt rotad.

Har resan hit varit lång?

– Ja, jag började arbeta som makeuparti­st för över tio år sedan. Redan när jag gick på högstadiet bestämde jag mig för att jag ville jobba med smink för att få kvinnor att känna sig vackra. Efter att ha jobbat som makeuparti­st i min hemstad ett par år, flyttade jag till L.A. Jag ville inte bara följa trenderna – jag ville vara den som skapade dem.

Och det har du ju verkligen lyckats med! Vad är egentligen hemlighete­n till din framgång?

– Det har varit många personer under åren som inte har trott på mig, men jag har inte låtit det stoppa mig. Jag tror att det är viktigt att våga sig ut i otrygghete­n och aldrig ge upp förrän du nått dina drömmar. Nyckeln till framgång är hårt arbete. Och är du villig att göra vad som krävs, så kommer du garanterat lyckas oavsett vad det är.

Jag har förstått att Kardashian- familjen, som du ofta jobbar med, har betytt mycket för dig. Kan du inte berätta lite om det?

– De har varit en stor lycka i mitt liv. Khloe var en av mina första kunder i L.A. Att jobba med henne gjorde verkligen att min karriär tog fart. Jag kommer aldrig att glömma vad den familjen har gjort för mig och jag har väldigt stor respekt för dem. En sak jag alltid säger om The Kardashian­s är att de har väldigt stora hjärtan och är extremt lojala.

Blir du aldrig starstruck?

– Ärligt talat så blir jag faktiskt inte det. Jag har varit med så länge nu och har jobbat med många kända profiler. Nu är jag på en plats där jag ser människor som människor. Du vet den där gamla klyschan om att kändisar också är vanliga personer…

Känner du av pressen när du jobbar med A-listers?

– Jobb kan ofta vara stressiga eftersom det är mycket som ska fixas. Men jag är nästan alltid lugn för jag vet att jag har förberett mig väl och att jag är bäst på det jag gör. I det här stadiet av min karriär så känner jag ingen press från andra, men jag kan däremot känna den inifrån. Jag vill ofta bevisa för mig själv att jag är duktig – det får mig att må bra. Men jag bryr mig inte om vad andra tycker.

När du skapar looks till Kim Kardashian eller Ariana Grande, var hittar du inspiratio­n?

– Överallt, men mycket kommer ifrån mitt svenska och libanesisk­a ursprung. Min pappa är svensk och min mamma kommer från Libanon. Jag har alltid inspirerat­s av skönheten i båda länderna. Jag älskar hur svenskarna ofta kör på en no-makeup makeuplook. Och i mellanöste­rn är eyeliner nästan alltid i fokus – det älskar jag. Det är så många libanesisk­a makeuparti­ster som inspirerar mig när det kommer till färgerna de använder och sättet de lägger eyeliner. Sedan inspireras jag också av filmer, serier, tidseror, Instagram och allt möjligt som fångar min uppmärksam­het.

Vi börjar närma oss jul och nyår. Hur skapar man den perfekta fest-looken?

– Jag älskar den här tiden på året! Jag skulle säga att man aldrig kan gå fel med en stark eyeliner som verkligen ramar in ögat. Till det skulle jag antingen köra på en 90-tals nude lip eller ett mörkt plommonfär­gat läppstift. Tänk också på att matcha foundation med hudton. En bra bas är grunden till ditt smink. Här får man aldrig slarva!

 ??  ?? Ashley holm
Ålder: 29år Gör: Makeuparti­st till hollywoodk­ändisarna
Bor: Los Angeles Just nu: Ständigt aktuell med nya looks till kändisarna som ofta syns på hennes Instagram @AshKHolm
Ashley holm Ålder: 29år Gör: Makeuparti­st till hollywoodk­ändisarna Bor: Los Angeles Just nu: Ständigt aktuell med nya looks till kändisarna som ofta syns på hennes Instagram @AshKHolm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden