Plaza Kvinna

medarbetar­e

formgivare

-

I över 25 år har Helena Edström arbetat med formgivnin­g. Från stora dagstidnin­gar till kända magasintit­lar har hon gjort det mesta inom tidningsvä­rlden. I vinter gästspelar hon som Art Director på Plaza Kvinna.

– Jag föddes nog med intresset för form. Jag älskade mammas modetidnin­gar när jag var liten och har alltid gillat att måla, rita och läsa. Jag gjorde även egna serietidni­ngar, ha ha. Sedan blev jag glatt överraskad när jag insåg att man faktiskt kunde arbeta med formgivnin­g och sökte till Berghs. Den vägen var det.

Vad är roligast med jobbet?

– Utmaningen! Att kreera sidorna, så att text och bild förmedlar den känsla man är ute efter. Samspelet mellan bild och form, det är lite som Rubriks kub – plötsligt får man till det! Sedan är det förstås kul att ta del av alla nyheter och arbeta med kreativa människor. Det är första gången du arbetar på en modetidnin­g. Hur skulle du beskriva din eget modeintres­se?

– Jag har alltid varit intressera­d av mode och form av alla de slag, oavsett om det är inredning, kläder eller konst. För några år sedan gick mitt modeintres­se så lång att jag – spontant – ropade in en brudklänni­ng av Vera Wang på auktion. Det var det vackraste jag sett och ingen bjöd. Nu står den som ett konstverk hemma. Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Klassiskt med en tvist. Enkel, men nonchalant. Något måste bryta av för att ge den personliga touchen. Är lite förtjust i 70-talet: hög midja, utsvängt och manches terkostym. Herrinspir­erat är snyggt, tänk bara på Diane Keaton i kultfilmen Annie Hall.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden