Plaza Kvinna

Moa Alfredsson

sk ribent

-

Sedan Moa Alfredsson upptäckte skönhetsgu­rus på Youtube under högstadiet så har hon varit fascinerad av makeup och hudvård. Att hennes debut för Plaza Kvinna skulle hamna inom skönhet var alltså inte så oväntat.

– Det låter klyschigt, men jag har nog alltid velat jobba med att få skriva. Jag är obsessed av smink och hudvård, men jag är en stor kulturnörd också. Jag går alltid på bio minst en gång i veckan och älskar att skriva om filmer och serier. Så det blir det också mycket av. Du har jobbat med skönhet i många år och testat det mesta. Har du någon räddare i nöden som du inte klarar dig utan?

– Eftersom min hy är väldigt torr så lever jag för nattmasker. De är 1) Smidiga för du kan sova med dem och slipper ta tid på hur länge masken ska vara på. 2) Räddar huden mot vinterkyla­n. Guld! Om vi ska prata smink så kan jag slå ett slag för Chanels Le Volym- mascara. Jag har i princip testat alla mascaror på marknaden och den är bäst. Galet mycket volym, utan klumpar. Du har intervjuat makeuparti­sten Ashley Holm på sidan 162 som ligger bakom kändisarna­s glammiga looks. Vilket tips snappade du själv upp?

– Att smink kan få lov att vara mer än bara yta. Det är okej att använda makeup som ett sätt att må lite bättre. Jag tar också med mig att det viktigaste i din look är att ha rätt matchad färg på din foundation. Inga mer ögonmått på vilken färg jag tror är rätt, från och med nu ska jag be om hjälp i butiken! Vilken beautylook satsar du själv på till nyår?

– Min drömlook är 60-tals inspirerad­e Twiggy- ögon och till det kör jag röda läppar. För ett tag sedan gjorde jag en intervju med makeuparti­sten i Twin Peaks och hon berättade att en av de mest använda färgerna på inspelning­arna var Macs läppenna Spice. Så den färgen får det bli! Känns tryggt att ha med lite Twin Peaks in i det nya året.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden