Plaza Kvinna

Hélena Yllmark

sk ribent

-

Det skrivna ordet har alltid kommit lätt för Hélena Yllmark. Under åren har hon suttit på många poster och varit allt från modechef på Café Magazine till redaktör på titlar som Nöjesguide­n, Habit och Aftonblade­t Mode & Skönhet. Nu var det äntligen dags för Plaza Kvinna!

– Jag började faktiskt arbeta med mode, inte så konstigt när jag växte upp i Sveriges textil- Mekka Borås. När jag inte tyckte det var utveckland­e nog, pluggade jag till journalist vid Göteborgs Universite­t. Där fuskade jag bort en trist landsortsp­raktik och åkte till Manchester istället för där kokade det av nytt mode och musik, den så kallade Maddcheste­r-scenen. Där skrev jag ett reportage som jag sålde till Göteborgs- Posten, Vecko- Revyn och Habit. Sedan var jag igång! I det här numret skriver du och den forna glamouren i Hollywood på sidan 97. Har du själv träffat på många stjärnor i jobbet?

– Visst har det blivit en del under åren! Jag minns skarpt ett invignings­party för Hugo Boss butik på Rodeo Drive. Märket har klätt en hel del stjärnor genom åren och jag fick skaka hand med många av dem. Absolut trevligast (och äldst!) var Lloyd Bridges, som hade fantastisk humor. Sedan var det efterfest med Madonna! Vad är det bästa med att vara journalist?

– Å ena sidan är det givande att göra intervjuer med intressant­a människor som jag lär mig något av. Å andra sidan älskar jag att göra research för reportage och få ny kunskap. Det bästa är helt klart att ständigt utvecklas med nytt know- how, speciellt med perfekta ”conversati­on starters” att ta till anytime.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden