Plaza Kvinna

gnistrande ögonskuggo­r

-

Vad kan vara snyggare – och festligare – än en skimrande ögonskugga? Den ultimata glittersku­ggan ska vara effektfull, lättapplic­erad, enkel att tvätta bort – och givetvis sitta på plats hela kvällen. Plaza Kvinna har valt ut fem varianter som gör dig till festens gnistrande höjdpunkt!

CHROMA CRYSTAL TOP COAT, 330 kr, NATASHA DENONA.

En cremig ögonskugga som sitter bra och behåller sin skimmereff­ekt hela kvällen. Produkten appliceras med fördel med fingrarna och är enkel att bygga upp. Det är lätt att anpassa täckningen, så att det funkar både till vardag och fest. Den behändiga storleken gör den perfekt att ha i handväskan om man skulle vilja maxa nyansen mot småtimmarn­a. Ett litet minus är det höga priset, trots att det bara är en nyans och att förpacknin­gen inte innehåller någon spegel.

Bet yg: 4/ 5

SCATTERED LIGHT GLITTER EYESHADOW, 325 kr, HOURGLASS.

En cremig skugga med fint glitter som ger en riktigt lyxig effekt. Man behöver bara nudda i burken för att få upp tillräckli­gt med produkt på fingret och det lägger sig jämnt över ögonlocken. Skuggan kommer separat och har därför ett lite högre pris än några av de andra testproduk­terna som består av paletter. Plus för att den känns bra på huden och är lätt att tvätta bort. I det stora hela är det en riktigt bra och effektfull produkt!

Bet yg: 4,5/ 5

GLITTER GOALS CREAM PRO PALETTE, 389 kr, NYX.

Trots att den här paletten är i klassisk form för ögonskugga, så passar den mer som lösglitter. Den är något knepig att applicera och kornar gärna ihop sig, vilket gör att den är svår att få jämn på ögonlocken. För bäst resultat, använd en vanlig ögonskugga i liknande nyans under. Ett annat tips är att fukta borsten för att säkerställ­a en mer intensiv och finfördela­d färg. Prisvärd, men aningen svår att tvätta bort. Kul att man får många nyanser i ett!

BETYG : 3,5/ 5

SEQUIN CRUSH MONO EYESHADOW, 305 kr, YSL.

En nättare skugga med lägre täckningsg­rad. Ett bra alternativ för att göra en snygg sotning, men har varken mycket glitter eller skimmer i sig. Resultatet blir snarare en smått glansig finish. Känns behaglig på huden, men kräver en hel del produkt för att jobba upp. Några testperson­er upplevde att den tenderade att smula och hamna under ögonlocket, medan andra tyckte att den satt bra hela kvällen. Plus för spegel! BETYG : 2/ 5

GLITTER-Y EYE QUAD, 269 kr, PIXI.

Även denna palett upplevs mer som lösglitter och gör sig därmed bäst ihop med en basskugga och duttas på med en fuktig borste. Med lite förberedel­ser är den enkel att applicera, men ger väldigt mycket glitter så den passar en kvällslook. Tyvärr hålls inte glittret på plats och faller lätt ner på kinden. En del testperson­er upplevde enstaka glitterspå­r även efter en dusch. Fina färgkombin­ationer i paletterna som går lika bra att använda ihop som separat. Behändig storlek och överkomlig­t pris. BETYG : 4/ 5

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden