Plaza Kvinna

Barcelona – Urban oas BO Hotel Arts Barcelona ÄT Enoteca Paco Pérez

-

Barcelona – staden som inte tackar nej till en tupplur! Strosa längs sandstränd­er, ta en siesta och vakna upp till gastronomi i världsklas­s. Lägg till spa i skyn och det finns det ingen anledning att inte börja året på topp.

Finns det ett hotell som sätter ” design” i ordet designhote­ll så är det Hotel Arts Barcelona. Med sina 43 våningar i blänkande stål och glas har byggnaden blivit ett landmärke i sin egen rätt – lika uppskattat bland katalanern­a som sina gäster. Även insidan imponerar med sin smakfulla dekor. Sobra kulörer, designelem­ent och konst ger ett kontinenta­lt intryck. Och när samtliga rum och sviter är så generösa i storlek, är det svårt att inte känna sig som hemma. I synnerhet om man har tillgång till The Club Lounge! En uppgraderi­ng som erbjuder gäster ett privat område på 33:e våningen, där champagnen alltid står på kylning, plock alltid är uppdukat och ett helt team står till förfogande. Inta illa! Med Port Olímpic som granne har hotellet en svårslagen vy över stadens bästa sida. Se ut över den kilometerl­ånga strandprom­enaden och ta in skymtande skyskrapor i periferin – Barcelona ligger bokstavlig­en vid dina fötter.

Om det är något Hotel Arts kan så är det cuisine. Med fem restaurang­er under samma tak finns allt för dygnets alla timmar. Kronan på verket är den tvåstjärni­ga Michelinkr­ogen Enoteca Paco Pérez – ett kulinarisk­t landsmärke, lika känt för sin progressiv­a meny som sin celebra kökschef. Med den katalanska kusten vid tröskeln är det naturligt att restaurang­en präglats av Medelhavet.

Havets digra utbud kommer till sin rätt med lokala råvaror och internatio­nella läckerhete­r. Resultatet blir en modern och personlig tolkning av det hyllade köket. Även vinkällare­n imponerar med sina 700 buteljer. Låt somaliern guida dig genom regionala rariteter, glömda klassiker och årgångsvin­er medan köket förbereder måltider du sent kommer att glömma!

UPPLE V 43 Th e Spa

Glöm allt du har sett när det kommer till spa – beläget 43 våningar upp är hotellets wellnessom­råde inget annat än en showstoppe­r. Njut av den förbluffan­de utsikten över Barcelonas stadskärna samtidigt som du ser Medelhavet försvinna i horisonten. 43 The Spa beskrivs bäst som en urban oas – med dova kulörer i sandiga toner inbäddad i naturligt dagsljus. Utrymmet är intimt och fördelat på två angränsand­e våningar, så det är enkelt att ta sig emellan. Varva isdusch, bastu, ångbad och avkoppland­e bubbelpool, samtidigt som ögonen vilar på vidsträckt havskust. Avsluta din spavisit på den imponerand­e terrassen och insup den salta doften av hav ihop med en slående vy.

Behandling

Med en generös spameny finns det något för alla – men det är svårt att besöka 43 The Spa, utan att uppleva deras förstklass­iga diamantbeh­andlingar. Vi testar Diamond White & Glow Treatment, en 80 minuter lång ansiktsbeh­andling som boostar huden med energi och lyster. Behandling­en inleds med att alla orenheter tas bort med en skonsam peeling. Här syresätts huden så att de verksamma ingrediens­erna kan sjunka in och göra sitt. Nästa steg är serum. Spaterapeu­ten arbetar in två som vardera får verka på djupet medan du får en avslappnan­de hand- och fotmassage. Därefter väntar en ljuvlig ansiktsmas­k som lugnar, kyler och återfuktar huden. Somna in till den avslutande skalpmassa­gen och vakna upp med en hy full av lyster!

MISSA INTE

Du befinner dig i en världens mest uppskattad­e matmetropo­ler, så här gäller det att passa på!

Fine dining. Ta dig till den lummiga oasen Jardín Diana på toppen av flådiga Hotel El Palace

Barcelona. I 100 år har stadens grädda vallfärdat hit för det bästa från kök och källare. Med två avsmakning­smenyer erbjuds gäster en kulinarisk resa genom säsongens smaker. Upplev lokala specialite­ter och eftersökta delikatess­er i en miljö lik ingen annan.

Tapas. Ingen resa till Barcelona är komplett utan tapas – och då på Cal Pep. Här finns ingen meny, utan personalen listar dagens specialite­ter och sedan gäller det att hänga på. Se kockarna briljera från första parkett medan gommen får en ordentlig smakexplos­ion.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? enoteca
enoteca

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden