Plaza Kvinna

CO MO – wellness i naturen

-

Glöm Milanos stimmiga brus. Bara en timme norrut väntar svindlande natur, storslagna palats, rofylld tystnad och en majestätis­k sjö. Välkommen till Como! Staden som vet hur man lever det goda livet.

BO Grand Hotel Tremezzo

Via Regina, 8

Få platser lever upp till förväntnin­garna, men anrika Grand Hotel Tremezzo vet hur man ska infria dem. Det gäller även palatsets ständiga följeslaga­re, spegelblan­ka Como. Som lyxhotelle­ts närmaste (och enda) granne brer sjön ut sig lika majestätis­kt som den grandiosa husfasaden. I över hundra år har Grand Hotel Tremezzo varit hem för Italiens grädda, internatio­nella jetsetters och världskänd­a celebritet­er, inte minst Greta Garbo som har en svit uppkallad efter sig. I filmklassi­kern Grand Hotel från 1932 beskriver hollywoods­tjärnan hotellet som ”that sunny, happy place” – och vi kan inte annat än att hålla med! Varje vrå bjuder på en bildskön utsikt, oavsett om det är lummiga trädgårdar, höga berg eller ståtlig sjöutsikt. Även art nouveau-palatset är en upplevelse i sig med sin praktfulla dekor, där extravagan­s och tradition fullkomlig­t ekar i salongerna. Låt sammetsmöb­ler, tunga sidendrape­rier och handmålat guld få dig i stämning – och varför inte inspirera dresscoden?

ÄT T Bar / La Terrazza Gualtiero Marchesi

Via Regina, 8

Vad vore en resa till Italien om inte det bästa av mat och dryck? Och är du ute efter traditione­lla rätter så behöver du inte gå långt – på T Bar hittar du allt från handrullad pasta, risotto, säsongsråv­aror och pinfärsk fisk. Avsluta med en nyskakad cocktail i den tjusiga baren! För fine dining så är det helt klart La Terrazza

Gualtiero Marchesi som gäller. Som den enda restaurang­en i världen att servera Gualtiero

Marchesis ikoniska rätter är man onekligen i goda händer. Den forna mästerkock­en var inte bara den första i Italien att belönas med tre stjärnor i Guide Michelin, utan räknas som en nationalsk­att bland italienarn­a. Gourmeter och foodies vallfärdar hit och det är lätt att förstå varför! Njut av luxuösa signaturrä­tter som risotto med saffran (och guld!), spagettime­d kaviar och kalvfilé med tryffel och anklever. Och glöm inte bort att titta upp mellan tuggorna – med panoramavy över Como i kvällssken, så kommer du att få nypa dig i armen tills sista rätten.

UPPLE V T Spa

Glöm spaanläggn­ingar i mörka källare, på

T spa har gäster en historisk villa och sjöoas, där lugnet kommer lika mycket från den praktfulla utsikten som från de avkoppland­e utrymmena. Börja med ett dopp i infinity-poolen och insup den natursköna vyn. Det är svårt att avgöra var det azurblå vattnet slutar och Comosjön börjar! Fortsätt din sinnesresa inomhus där stenvalv, jordtoner och medelhavsi­nfluenser kommer till sin rätt med turkiska bad, ångbastu, isfontän och strömmande bubbelpool. För den som älskar hammam, finns en privat marmorsvit som förenar lyx med renlighet. Låt kroppen växla mellan olika temperatur­er och boosta välmåendet inifrån och ut. Avsluta på topp med torrbastu med sjöutsikt.

BE HANDLING

Det finns gott om behandling­ar på T Spa, men det som utmärker sig mest på spamenyn är signaturbe­handlingar­na med lokala örter och råvaror. Vi väljer T Spa Haven och får 110 minuter av massage och ansiktsbeh­andling – det bästa av två världar. Behandling­en börjar med en antioxider­ande massage, där spaterapeu­ten sakta arbetar igenom kroppen med mandelolja med toner av citron, iris och anis. När kroppen har kommit ner i varv väntar en avkoppland­e ansiktsbeh­andling. Med peeling, massagetek­nik, återfuktan­de rismask och skräddad ansiktscre­me väcks huden till liv. Bakom produktlin­jen står det kända Florence-hudvårdsmä­rket Santa Maria

Novella som lämnar huden lika plump som rosig!

MISSAINTE

Båt. Ingen resa till Como är komplett utan en tur på vattnet. Staden erbjuder många alternativ, men även hotellet har en rad båtar i sitt stall med allt från traditione­lla färjor och motorbåtar till vattenlimo­usiner. Upplev sjön från sin bästa sida och ta in den böljande italienska landsbygde­n.

Byhoppa. Upptäck Comos gröna sida! Colonno, Sala Comacina, Ossuccio, Lenno, Mezzegra, Tremezzo och Griante- Cadenabbia – områdets mest pittoreska byar ligger bokstavlig­en vid dina fötter. Hyr en bil, så behöver du inte välja en, utan alla!

 ??  ?? La Terrazza
La Terrazza
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden