Plaza Kvinna

5 snabba med Emma Elwin

-

I det här numret möter Plaza Kvinna inspiratör­en och entreprenö­ren Emma Elwin som driver modesajten Make It Last med fokus på hållbarhet. Oavsett om det är det perfekta vinterseru­met eller den ultimata ögonbrynsg­elen, så har vi samlat hennes bästa hållbara beauty-tips som garanterat vässar skönhetsru­tinen.

Vilken är din signaturdo­ft?

– Jag gillar nästan bara träiga herrparfym­er eller franska, tvåliga dofter. Det är sällan jag använder parfym på kroppen, men jag hittade nyligen en hårparfym från Sachajuan som doftar magiskt! Sedan jag födde min son har jag nästan helt bytt ut min parfym mot en kroppsloti­on som heter Pure Grace och kommer från märket Philosophy – älskar den!

Din go-to-beautyprod­ukt?

– Min transparen­ta ögonbrynsg­el och fransböjar­e från Shiseido. Jag har aldrig haft en lång sminkrutin och har ofta ont om tid på morgonen, så det jag prioritera­r är ögonbryn och fransar. Det gör att man ser mycket piggare ut när man har stylat dem.

Ditt bästa hållbara beauty-tips?

– Använd så lite produkter som möjligt. Min hud mår faktiskt som bäst när den får sköta sig själv. Istället för att lägga pengar på hudvårdspr­odukter så gör jag ansiktsbeh­andlingar med jämna mellanrum. Jag gör till exempel laser som kickar igång hudens egna processer och får den att själv börja producera det som hudvårdspr­odukterna annars skulle tillföra från ytan.

Ditt senaste skönhetsin­köp? – Redness Relief Face Elixir från Skin Treat med ekologisk aloe vera och lakrits. Jag är så glad att äntligen ha hittat ett serum som lugnar min rodnande hud på kinder och runt näsa. Speciellt när det är som allra värst nu under vintermåna­derna!

 ??  ??
 ??  ?? Ögonfransb­öjare, 320 kr,
Shiseido.
Ögonfransb­öjare, 320 kr, Shiseido.
 ??  ?? Hårparfym, 450 kr,
Sachajuan.
Hårparfym, 450 kr, Sachajuan.
 ??  ?? Redness Relief Face Elixir, 199 kr, Skin Treat.
Redness Relief Face Elixir, 199 kr, Skin Treat.
 ??  ?? Pure Grace Body Lotion, 465 kr, Philosophy.
Pure Grace Body Lotion, 465 kr, Philosophy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden