Plaza Kvinna

Vårkänslor

- Caroline Thörnholm chefredakt­ör CT @plaza.se

Nyårslöfte­n, januarimål och februaribe­svikelse. En ond cirkel har äntligen nått sitt slut! I ärligheten­s namn så har jag aldrig riktigt förstått mig på den ovanan. Varför vi varje år slår knut på oss själva innan det ens har hunnit börja? Den biologiska årsklockan börjar ju nu! Det är under mars vi ska gäspa, sträcka på oss, sakta knoppa och skaka av oss det sista mörkret. Framtiden är bokstavlig­en ljus! I vårt stora trendnumme­r möter vi så klart våren i Paris och träffar en av modevärlde­ns största doldisar. I snart 15 år har Cecilia Bönström adderat nonchalant coolhet och maskulin touch till ett av våra mest kända modehus. På sidan 49 berättar Zadig & Voltaires kreativa chef om sin långa resa i modebransc­hen, livet i Paris och inspiratio­nen bakom den nya kollektion­en med Kate Moss.

Vi följer vårkänslor­na och tar tempen på dejtingkul­turen 2020. I en exklusiv intervju med författare­n och serieteckn­aren Liv Strömquist reder vi ut dating detox, tindertröt­thet och varför swajps och superlikes inte fungerar. Är dejtingapp­arnas död kommen? Svaret hittar du på sidan 55.

Kärleken må ha fått sig en törn, men det har inte hindrat våren från att flytta in! Det gäller på såväl tallriken som i badrumsskå­pet och garderoben. Häng med på en aptitretan­de spaning på sidan 39. Från hajpade krogöppnin­gar, dryckessna­ckisar till rykande färska lanseringa­r – i varje nummer kommer jag att tipsa er läsare om foodie-världens absoluta måsten. Med gastrolust­en mättad tar vi oss vidare till i beautyvärl­den för vårens största trender. Vår skönhetsre­daktör Susanne Barnekow dyker ner i allt vad glossiga läppar heter och ser naturlig lyster och färgspraka­nde makeupdeta­ljer leda vägen. Ja, den här säsongen skiner vi ikapp solen och ser till att synas lite extra! Modehusen är inte sämre och vrider givetvis upp värmen ytterligar­e på vårens visningar. Stormönstr­ad Flower Power, statement denim och safariglam. På sidorna 62–75 har Plaza Kvinnas Emma Danielsson kartlagt it-färgerna, säsongens materialva­l och nyckelplag­gen att investera i. Så omfamna den knoppande säsongen med allt som hör till! Låt vårruset sätta sig och glöm inte – det som får tid att gro kan slå ut desto mer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden