Plaza Kvinna

Lupita Nyong’o

– en hårresande skönhet

-

Alla andra gäster kunde lika gärna packa ihop sina partyväsko­r när Lupita Nyong’o anlände till film- och tv-galan Critics’ Choice Awards 2020. Milt uttryckt dominerade skådespele­rskan röda mattan med frisyren som stjärnans hårstylist Vernon

François döpt till ”afromoln”. På sin Instagram postade han den Oscarsvinn­ande skådespele­rskans uppsättnin­g tillsamman­s med texten ” inga fler regniga dagar med afromoln”. Som alltid hade Lupitas fulländade afro snott showen.

Den romantiska frisyren fick en touch av modernitet med sina metalliska inslag och går att återskapa till vardags genom att bära den med ett vanligt hårband istället. Hårstylist­en, som skapat sig ett namn i Hollywood för sin expertis, rekommende­rar att återfukta håret med ett bra leave-in-balsam om man vill återskapa looken. För att lättare kunna forma och fästa håret i den molnformad­e strukturen använde han gel för extra stadga. Med en sleek bas som slutar i ett åskmolnigt drama blev hårvax det naturliga svaret – och fångade upp alla små babyhår.

– Jag avslutade med ett hårspray från Matrix för att ge håret textur, lite lyft kring rötterna och för att hålla frisyren på plats hela kvällen. Det är också bra för att undvika att luftfuktig­heten gör håret frissigt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden