Plaza Kvinna

JOANNA HUTTNER LEMOINE FOTOGRAF

-

Med ett inbitet intresse för fotografi har Joanna Huttner Lemoine riktat linsen mot världen. Idag är hon bosatt i Paris och fotografer­ar allt från porträtt och mode till resmål och dokumentär­a bilder.

– Jag fick ta mina första bilder med min mormors kamera en sommar när jag var 7 år och blev kär direkt. Jag önskade mig en liten polaroidka­mera som julklapp och har tagit bilder sen dess. I det här numret har du fotografer­at Cecilia Bönström i Paris på sidan 49. Berätta om plåtningen!

– Jag mötte Cecilia på ett café i 8:e arrondisse­mentet där hon brukar äta lunch.

Vi började ganska direkt för att hinna trots tidsbrist och försökte röra oss vid samma location och hitta intressant­a vinklar. Hon var väldigt bekväm framför kameran, vilket gjorde det till en väldigt kul plåtning. Vad ska man tänka på om man vill ta bättre bilder själv?

– Man behöver verkligen inte bästa kameran. Det hjälper alltid att planera lite innan, till exempel vilken location och vart solen ska vara om man ska plåta ute. Ljuset är finast tidigt på morgonen och precis innan solen går ner. Vad får man bara inte missa i Paris?

– Jag gillar att bara gå och upptäcka staden. Det finns alltid roliga saker som händer. Jag missar dock aldrig chansen att äta på min favoritveg­ansk-asiatiska restaurang Tien Hiang i 11:e arrondisse­mentet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden