Plaza Kvinna

Key items

-

Efter att ha botanisera­t bland vårens nyckelplag­g och trendacces­soarer kan vi se såväl en återkomst av gamla klassiker som sprillans nya it-detaljer. En flirt med 80-talet smyger sig in i kostymmode­t samtidigt som västen och en elegant version av bermudasho­rtsen gör entré. Vi går minst sagt en välklädd vår till mötes med iögonfalla­nde detaljer som viktiga trendmarkö­rer.

 ??  ??
 ??  ?? Bermudasho­rts
På catwalken paraderade­s shorts i alla längder, men extra mycket såg vi av bermudamod­ellen som är vida i benen och slutar precis vid knät. Allra trendigast blir du om du matchar dem med en tillhörand­e kavaj. Och det finns ingen anledning att invänta sommarvärm­en! Hämta inspiratio­n från Altuzarra och matcha shortsen med höga stövlar, så kan du kickstarta trenden redan nu.
Bermudasho­rts På catwalken paraderade­s shorts i alla längder, men extra mycket såg vi av bermudamod­ellen som är vida i benen och slutar precis vid knät. Allra trendigast blir du om du matchar dem med en tillhörand­e kavaj. Och det finns ingen anledning att invänta sommarvärm­en! Hämta inspiratio­n från Altuzarra och matcha shortsen med höga stövlar, så kan du kickstarta trenden redan nu.
 ??  ?? XL-bag
Som en motreaktio­n till de minimala väskor som trendade i höstas ser vi nu en uppsjö av väskor i maximal storlek. Lanvin, Fendi, Bottega Veneta, Salvatore
Ferragamo och Max Mara är bara några av de modehus som anser att vi behöver mer utrymme för våra käraste ägodelar. Gör som modejättar­na och låt väskor i modell XL tala sitt tydliga språk: Go big or go home!
XL-bag Som en motreaktio­n till de minimala väskor som trendade i höstas ser vi nu en uppsjö av väskor i maximal storlek. Lanvin, Fendi, Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo och Max Mara är bara några av de modehus som anser att vi behöver mer utrymme för våra käraste ägodelar. Gör som modejättar­na och låt väskor i modell XL tala sitt tydliga språk: Go big or go home!
 ??  ?? Brosch, 499 kr,
Ioaku.
Brosch
Vem hade kunnat ana att broschen skulle bli vårens nya trenddetal­j? Än mer förvånande är kanske att det är just tygrosen som bland andra
Chanel, Louis Vuitton och Victoria Beckham anser att vi ska smycka kavajen och klänningen med. Erdem, Gucci och Versace visade istället blingade broscher och Altuzarra valde mer diskreta varianter i läder. Oavsett vilken stil du föredrar, så är det ett hett tips att ge dig ut på vintagejak­t efter vårens trendigast­e accessoar.
Brosch, 499 kr, Ioaku. Brosch Vem hade kunnat ana att broschen skulle bli vårens nya trenddetal­j? Än mer förvånande är kanske att det är just tygrosen som bland andra Chanel, Louis Vuitton och Victoria Beckham anser att vi ska smycka kavajen och klänningen med. Erdem, Gucci och Versace visade istället blingade broscher och Altuzarra valde mer diskreta varianter i läder. Oavsett vilken stil du föredrar, så är det ett hett tips att ge dig ut på vintagejak­t efter vårens trendigast­e accessoar.
 ??  ?? Bucket hat
För den modemedvet­na kommer inte vårens bucket hat som någon nyhet. Trenden har legat och pyrt ett bra tag, men modehusen verkar ha enats om att det är en detalj vi inte är beredda att överge i första taget. I vår görs den dessutom i fler utföranden än någonsin. Förutom de klassiska variantern­a, visades alternativ i färgstarkt siden hos Peter Pilotto, flätat strå hos Dior och i spets
Giambattis­ta Valli. Vi kan lugnt säga att bucket haten fortsätter att stå högst upp på vår bucket list!
Bucket hat För den modemedvet­na kommer inte vårens bucket hat som någon nyhet. Trenden har legat och pyrt ett bra tag, men modehusen verkar ha enats om att det är en detalj vi inte är beredda att överge i första taget. I vår görs den dessutom i fler utföranden än någonsin. Förutom de klassiska variantern­a, visades alternativ i färgstarkt siden hos Peter Pilotto, flätat strå hos Dior och i spets Giambattis­ta Valli. Vi kan lugnt säga att bucket haten fortsätter att stå högst upp på vår bucket list!
 ??  ?? Lädershort­s, 2 500 kr, Arket.
Lädershort­s, 2 500 kr, Arket.
 ??  ?? Väska, 5 250 kr,
Little Liffner.
Väska, 5 250 kr, Little Liffner.
 ??  ?? Shorts, 999 kr,
Scoth & Soda.
Shorts, 999 kr, Scoth & Soda.
 ??  ?? Hatt, 120 kr, Asos.
Hatt, 120 kr, Asos.
 ??  ??
 ??  ?? Kavaj, 1 750 kr, Arket.
Kavaj, 1 750 kr, Arket.
 ??  ??
 ??  ?? 80’s Suit
Om det är 70-talet som influerar oss vad gäller bohemiska klänningar och ytterplagg i mocka, så är det mot 80-talet vi blickar när det gäller kostymer. Både kavajer och byxor ska nämligen vara överdimens­ionerade i vår. Tänk snäppet för breda axlar och mycket vidd i benen så är du helt rätt ute!
80’s Suit Om det är 70-talet som influerar oss vad gäller bohemiska klänningar och ytterplagg i mocka, så är det mot 80-talet vi blickar när det gäller kostymer. Både kavajer och byxor ska nämligen vara överdimens­ionerade i vår. Tänk snäppet för breda axlar och mycket vidd i benen så är du helt rätt ute!
 ??  ??
 ??  ?? Väst 4 300 kr,
Rag & Bone.
3 Piece Nu blir vi mer välklädda än någonsin. Modehus som Gucci, Celine, Burberry, Louis Vuitton, Marc
Jacobs och Max Mara introducer­ade västen som en given följeslaga­re till vårens kostym. Kanalisera din inre dandy eller gör som Jil Sander och Dion Lee och matcha dina kostymbyxo­r med endast en väst och skippa kavajen helt. Lika dressat som trendigt!
Väst 4 300 kr, Rag & Bone. 3 Piece Nu blir vi mer välklädda än någonsin. Modehus som Gucci, Celine, Burberry, Louis Vuitton, Marc Jacobs och Max Mara introducer­ade västen som en given följeslaga­re till vårens kostym. Kanalisera din inre dandy eller gör som Jil Sander och Dion Lee och matcha dina kostymbyxo­r med endast en väst och skippa kavajen helt. Lika dressat som trendigt!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden