Plaza Kvinna

medarbetar­e

-

I 14 år har Samuel Mesterton fattat pennan för Sveriges största dagstidnin­gar och magasin. Ämnet har alltid varit kultur och nöje, i synnerhet tv och film – den sistnämnda har han även sitt yrke att tacka för.

– Intresset för det skrivna ordet började i barndomen med en romantisk idé hämtad från amerikansk­a journalist­filmer som Broadcast News, All the President’s Men och The China Syndrome. Det som är den största fördelen med journalist­iken är att man får tillfälle att uttrycka sig, det är den absolut bästa terapin jag kan tänka mig. Du har intervjuat Carey Mulligan på sidan 20. Hur var första intrycket?

– Som med många av de allra skickligas­te skådepelar­na, de som verkligen kan konsten att förvandla sig, var första intrycket en rätt mild och anspråkslö­s person, men inte helt utan ”girl next door”-vibbar. En mix av bräcklighe­t och brittisk coolhet. Vilka kända namn har du annars intervjuat? – Det har varit allt från Margot Robbie, Lupita Nyong’o, Sophie Turner och Saoirse Ronan till Hollywoodl­egender som Viggo Mortensen, Pierce Brosnan och Gary Oldman. Vem gillade du mest?

– Mest gillade jag Gary Oldman. Ledigt klädd i grå jeans och mörkblå tröja, men hans karisma och sätt att föra sig gjorde att det kändes som att jag satt med kungen av England – vilket kanske inte var jättelångt ifrån sanningen. Efteråt bad jag om en bild, något jag aldrig gör, men min flickvän är ett stort Oldman-fan. Och där och då upphörde jag att vara journalist och blev den nervösa beundraren i stället. Oldman lade armen runt min axel och det enda jag hann tänka var: ”Jag hoppas att han inte känner mitt bultande hjärta.”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden